Tarinoita lapsettomuudesta: Nimimerkki Äiti ilman lasta: “Olen tippunut pilvilinnoista niin monta kertaa, että luulisi, että se ei tuntuisi missään. Väärin. Koen niin henkistä kuin myös fyysistä kipua siitä, että kaikki siirtyy kokoajan.”

Karvaita pettymyksiä ja pitkiä jonoja

Tarinoita lapsettomuudesta: tahaton lapsettomuus, lahjasoluhoidot.

Olen halunnut lasta 15 vuotta. Monet ystäväni ovat kuvanneet minua äitinä ilman lasta. Nykyisen puolisoni kanssa minulla ei ole mahdollisuutta raskautua ilman lahjasukusoluja. Olemme käyneet kovan, kivikkoisen tien. Korona-aikana edes yksityiselle ei päässyt yrittämään, BMIn ollessa liian suuri. Pari vuotta laihdutin melkein 30kg painoa. Vihdoin oli luvassa ilouutisia! Pääsimme lahjasukusolu jonoon vuonna 2022 syksyllä. Kaikkien tutkimusten jälkeen ilmoitettiin, että jono on n. vuoden. Hirveä pettymys jälleen. 

Päätimme puolisoni kanssa käydä yksityisellä yrittämässä inseminaatiohoitoja lahjasiittiöillä. Yrityksiä oli kolme, mutta mikään ei onnistunut sillä ihme ja kumma, yksityisellä ei tehty inseminaatioita viikonloppuna jolloin minulla oli ovulaatiot. Yritykset jäivät aina maanantaille ja useasti ultrassa näkyi, että munasolu on mennyt jo menojaan. 

Syksyä odottaen

Karvaita pettymyksiä. Olemme käyttäneet tuhansia euroja, monia tunteja ja kilometrejä hoitojen takia, ja minkä takia, lapsen jota ei vieläkään tule. Pääsimme kunnalliselle vihdoin ja meille kerettiin luvata, että pääsemme aloittamaan IVF hoidot jo nyt keväällä! Voi sitä iloa, kunnes tuli hoitosuunnitelma mikä oli merkitty vasta syksyyn. Taas se pettymys, masennus. 

Olen tippunut pilvilinnoista niin monta kertaa, että luulisi, että se ei tuntuisi missään. Väärin. Koen niin henkistä kuin myös fyysistä kipua siitä, että kaikki siirtyy kokoajan. Nyt odotamme syksyyn ja toivomme sydämen kyllyydestä, että nämä hoidot onnistuisivat ja olisin vuonna 2024 vihdoin se äiti jolla on lapsi.

Äiti ilman lasta

Lapsettomien yhdistys Simpukka ry

Simpukka ry:n vuoden 2024 teemana on Tahattomasti lapsettomana Suomessa. Simpukka kerää ja jakaa vuoden 2024 ajan tahatonta lapsettomuutta kohdanneiden kirjoituksia, jotka liittyvät yhteiskuntaan. Voit kirjoittaa omista kokemuksistasi, mielipiteitäsi tai kannanottojasi.