Muutoskyky mielen voimavarana. Katso verkkoluennon tallenne.

Muutoskyky mielen voimavarana.

Simpukan verkkoluento: Muutoskyky mielen voimavarana. Asiantuntijana resilienssivalmentaja Ulrika Björkstam. Verkkoluento toteutettiin Zoom.us-ohjelman kautta torstaina 11.5. klo 18–19.

Resilienssivalmentaja Ulrika Björkstamin verkkoluento Muutoskyky mielen voimavarana käsittelee kriiseistä selviytymistä ja siihen tarvittavia voimavaroja sekä muutoskyvyn käsitettä yksilön näkökulmasta.

Ulrika Björkstam sai laajoja palovammoja lentokoneen pudottua hänen päälleen Meksikossa vuonna 2008. Onnettomuudesta alkoi pitkä sairausloma- ja toipumisaika, johon kuului leikkauksia, tapahtuneen hyväksymistä ja lopulta uusia elämänsuunnitelmia.

Vuodesta 2014 asti hän on toiminut luennoitsijana, puhujana ja CReC-sertifioituna resilienssivalmentajana. Työn keskiössä ovat resilienssi eli muutoskykyisyys, itsensä johtamisen taidot sekä parempi työelämä. Resilienssi on tärkeä voimavara kriiseistä ja traumoista selviytymisessä, mutta myös arkisemman stressin tärkeä vastavoima.

– Kaikille meille tulee ”lentokoneita” päälle, oli kyseessä sitten lapsettomuus, sairastuminen tai muu kriisi. Tärkein sanomani kriisin tai trauman keskellä elävälle on, että vähempikin riittää. Saa olla keskeneräinen ja haavoittuvainen ja antaa tilaa erilaisille tunteille. Ne ovat luonnollinen reaktio vaikeaan tilanteeseen, Björkstam sanoo.

Ulrika Brjörkstamin selviytymistarinan Nouse nyt ilmestyi WSOY:n julkaisemana vuonna 2018. Hänen haastattelunsa voi lukea Simpukka-lehdestä 1/2023.

Videon katseluaika on päättynyt.

Anna meille myös palautetta luennosta. Verkkolomakkeen löydät tämän linkin takaa.