Palavia kynttilöitä hämärässä. Teksti: Tyhjän sylin tilaisuudet Lapsettomien Simpukka-viikolla 2023.

Tyhjän sylin tilaisuudet Lapsettomien Simpukka-viikolla ja Lapsettomien lauantaina

Olemme koonneet tälle sivulle yhdistyksen tietoon tulleet seurakuntien erilaiset tilaisuudet Lapsettomien Simpukka-viikolla 8.-14.5.2023.

Hengellisiä Tyhjän sylin tilaisuuksia, kuten messuja, hartauksia ja rukoushetkiä on järjestetty eri puolilla Suomea jo yli kahden vuosikymmenen ajan. Seurakuntien järjestämät Tyhjän sylin tilaisuudet ovat matalan kynnyksen hengellisiä tilaisuuksia, jotka kutsuvat tahattomasti lapsettomia, lapsen menettäneitä tai muusta syystä tyhjää syliä surevia saamaan lohtua.

Espoo, Olarin kirkko, lauantaina 13.5. klo 19.00.
Tyhjän sylin kirkkohetki. Tilaisuus pitää sisällään hiljentymistä, musiikkia, rukousta, Raamatunlukua. Kirkkohetken jälkeen on tarjolla iltatee ja mahdollisuus jutella. Lisätietoa seurakunnan verkkosivuilta.

Helsinki, Kallion seurakunta, keskiviikkona 10.5. 18.00.
Meditatiivisen rukouslaulun messu. Tilaisuudessa huomioidaan erityisesti lapsettomuus kirkkovuoden teeman rinnalla. Lisätietoa Kallion seurakunnan verkkosivuilta.

Helsinki, Puotilan kappeli, lauantai 13.5. klo 15.00.
Tyhjän sylin messu on tarkoitettu lapsen menettämisen surun tai lapsettomuuden kivun kanssa eläville. Lisätietoa seurakunnan verkkosivuilta.

Helsinki, Tuomiokirkon kappeli, lauantaina 13.5. klo 16.30
Tyhjän sylin messua vietetään Ehtookellojen tapaan. Messu on tarkoitettu sinulle, jonka syli on jäänyt tyhjäksi, ei ehkä ole koskaan täyttynyt tai syliin liittyy kipua. Levähdä, hengähdä ja rukoile. Linkki tapahtumaan.

Jyväskylä / Laukaa, Taulumäen kirkko, lauantaina 13.5. klo 18.00.
Tyhjän sylin messu lapsensa menettäneille tai lasta kaipaaville sekä heidän läheisilleen. Tilaisuus myös striimataan! Linkki YouTube-striimiin.
Lisätietoa Jyväskylän seurakunnan verkkosivuilta

Kuopio, Alavan kirkko 13.5.2023 klo 18.00.
Tyhjän sylin messu, jonka jälkeen on iltatee ja keskustelumahdollisuus. Tilaisuuden järjestää Kuopion ev.lut.seurakunnat, messua toimittamassa Miia Gabel (pappi), Maarit Koivurova (sairaalapappi), kanttori Leila Savolainen (kanttori) sekä vapaaehtoiset.
Lisätietoa seurakunnan verkkosivuilta.

Lahti, Launeen kirkko, 13.5. klo klo 17.30–18.30.
Tyhjän sylin kynttilähetki. Klo 17.30 alkaen pieni rukoushetki, jonka jälkeen kirkko on auki hiljentymistä varten. Kirkon aukioloajan paikalla pappi keskustelua tai yhteistä rukousta varten. Tilaisuus tarkoitettu niille, joiden sylissä on tyhjä paikka lapsettomuuden tai lapsen tai lapsenlapsen menettämisen vuoksi. Lisätietoa seurakunnan verkkosivuilta.

Oulu, Tuiran kirkko, lauantaina 13.5. klo 12.00.
Tyhjän sylin hartaushetki. Lohtua ja läsnäoloa lapsettomuuden ja lapsen menetyksen kivussa.
Lisätietoa  seurakunnan verkkosivuilta.

Rovaniemi,  Rovaniemen kirkko lauantaina 13.5. klo 15.00.
Tyhjän sylin messu. Mukana sairaalapappi Susanna Sirviö, teologi Mikko Pisilä ja kanttori Mauri Miettunen. Messun jälkeen kirkkokahvit Kryptassa. Kirkkokahveilla kuullaan vertaispuheenvuoro lapsettomuudesta. Lisätietoa seurakunnan verkkosivuilta.

Salo, Kiikalan kirkko, 13.5. klo 17.00.
Tyhjän sylin hartaushetki kutsuu tahattomasti lapsettomia, lapsen menettäneitä tai muusta syystä tyhjää syliä surevia saamaan lohtua Kiikalan kirkkoon. Hartauden jälkeen iltapalaa Kiikalan seurakuntatalossa. Lisätietoa seurakunnan verkkosivuilta.

Seinäjoki, Törnävän kirkko, lauantaina 13.5. klo 16.00.
Tyhjän sylin hartaus. Keskusteluvieraana on Seinäjoen keskussairaalan naistentautien ja synnytysten ylilääkäri Tiina-Liisa Erkinheimo ja musiikista vastaa taitava a capella -lauluyhtye Con Certo.
Lisätietoa seurakunnan verkkosivuilta.

Tampere, Lielahden kirkko, lauantaina 13.5. klo 18.00.
Tyhjän sylin rukoushetki. Tyhjän sylin tilaisuus on matalan kynnyksen hengellinen tilaisuus, johon on kaikki tervetulleita. Rukoushetki on tarkoitettu erityisesti niille, jotka ovat tahattomasti lapsettomia, lapsen menettäneitä ja muusta syystä tyhjää syliä surevia saamaan lohtua. Lisätietoa seurakunnan verkkosivuilla.

Tilaisuuksiin osallistuminen ei edellytä kirkkoon kuulumista.

Tyhjän sylin muistopaikat


Tyhjän sylin muistopaikkoja on hautausmailla ympäri Suomen. Muistopaikoille voi viedä kukkia ja sytyttää kynttilän. Tilaisuuksien ja muistopaikkojen tarkoituksena on antaa konkreettinen aika ja paikka surun käsittelylle ja lohdun saamiselle. Muistopaikkoja olemme listanneet sivuillemme: Tyhjän sylin tilaisuudet ja muistopaikat.

Keräämme sivuillemme tietoomme tulleita lähestyviä Tyhjän sylin tilaisuuksia. Ilmoita tapahtumat ja muistopaikat osoitteeseen viivi.selin(at)simpukka.info.

Konserttisuositus Lapsettomien Simpukka-viikkoon

Mozart: Requiem.
Chorus Cathedralis Aboensis ja Kirkkonummen kamariorkesteri. Johtaa Paavo Hyökki. Solisteina Kaisa Kraft, Marika Kivinen, Tero Harjunniemi ja Nicholas Söderlund.

Sielunmessu menneille äideille kutsuu myös lapsettomuutta kokeneita asettumaan musiikin kautta surunsa äärelle.
12.05.2023 – 14.05.2023, Kirkkonummi, Turku, Helsinki.
Tilaisuudet ovat maksullisia. Lisätietoa ja liput Lippu.fi.