Simpukan toimisto lomailee

Upea kevät leikkausuutisista huolimatta – Simpukka lomailee heinäkuun

Simpukan toimisto ja Simpukan ja Helminauhan puhelinneuvonta lomailevat 1.7. – 4.8.2024.

Simpukan ja Helminauha-hankkeen kevät on ollut täynnä merkittäviä, iloisia, lohtua tuovia ja innostavia kohtaamisia. Kohtaamisia on ollut muun muassa vertaistapaamisissa, verkkoluennoilla, ammattilaisten koulutuksissa, verkostoissa, yhteistyössä median kanssa, kehittäjätiimien tapaamissa ja vapaaehtoistehtävissä.

Syntyvyyskeskustelun keskellä Simpukka on tehnyt työtä sen eteen, että heillä, jotka lapsia todella toivovat, olisi mahdollisuus niitä saada. Simpukka on tänä vuonna muun muassa kouluttanut 410 ammattilaista, pitänyt joka viikko neuvontapuhelinaikoja, julkaissut 12 mediatiedotetta ja kaksi Helsingin Sanomien mielipidekirjoitusta, ollut kaksi kertaa Huomenta Suomen lähetyksessä ja näkynyt lähes 50 kertaa muissa median julkaisuissa.

Simpukka ja Helminauha-hanke ovat jakaneet vertaistukea kasvokkain ja verkossa upeiden vapaaehtoisten järjestämissä tapahtumissa. Verkkoluennoilla ammattilaiset ja kokemuksenomaavat ovat jakaneet tietoa ja tukea. Simpukka-lehti, uutiskirjeet, kampanjat ja somekanavat ovat tuoneet voimia ja tukea tahattoman lapsettomuuden tunteisiin, ajatuksiin ja vaiheisiin.

Helminauha-hanke on tuottanut tietoa ja tukea lahjasoluilla lasta toivoville ja lapsen saaneille, lahjasolualkuisille ja ammattilaisille ainoana Suomessa.

Sotejärjestöjen leikkaukset näkyvät Simpukassa

Simpukassa ja Helminauha-hankkeessa saatiin keväällä ikäviä uutisia, kun hallituksen kehysriihessä päätettiin, että sotejärjestöjen rahoituksiin tehdään leikkauksia jo vuoden 2025 alusta lähtien. Järjestökentälle suunnitellut leikkaukset tulevat näkymään myös Simpukan toiminnassa.

Erityisesti leikkaukset koskevat Helminauha-hanketta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Helminauha-hankkeen päättyessä vuoden 2024 lopussa ei ole mahdollista hakea kohdennettua avustusta (AK-avustus) Helminauha-hankkeen toimintaa jatkaaksemme.

On harmillista, että AK-avustusten haku poistettiin avustusvalikoimasta juuri nyt, kun hanke on päättymässä. Helminauhan toimintaa voidaan kuitenkin onneksi jatkaa siirtyvän hankeavustuksen turvin ainakin vuoden 2025 syksyyn saakka. Vuoden 2025 alusta lähtien Helminauhassa työskentelee vain yksi työntekijä, ja toimintoja tullaan yhdistämään osaksi Simpukan toimintaa.

”Me emme lannistu ikävien uutisten alla, vaan teemme väsymättä työtä sen eteen, että lahjasoluperheille suunnattu toiminta voi jatkua. Lahjasoluhoitojen määrät kasvavat, ja samalla tarve tuelle lisääntyy. Toivomme, että voimme olla täällä sinua varten myös tulevaisuudessa”, sanoo Helminauha-hankkeen hankevastaava Jenni Huhtala.

Syksyllä jälleen innolla työhön

Tahattomasti lapsettomat tarvitsevat tietoa ja tukea. Suomen tulee tukea heitä, jotka lapsia todella toivovat. Leikkauksista huolimatta mieli on toiveikas ja periksiantamaton.

Heinäkuussa pidetyn kesätauon jälkeen työ jatkuu yhtä suurella päättäväisyydellä kuin ennenkin. Kuten kuvasta näkyy, haluamme säilyttää leikkimielisyyden, ilon, innokkuuden ja luottavaisen mielen. Yhdessä olemme vahvempia! Jos haluat auttaa, liity Simpukan jäseneksi. Siitä on iso apu!

Simpukka kiittää lämpimästi jäseniään, yhteistyökumppaneitaan, päättäjiä, ammattilaisia ja mediaa merkityksellisestä keväästä 2024!

Simpukan toimisto ja Simpukan ja Helminauhan puhelinneuvonta lomailevat 1.7. – 4.8.2024.