Lapsettomien yhdistys Simpukka ry järjestää maanantaina 8.5.2023 kello 17.30–19 verkkoluennon Kerronnallisuus lapsettomuuskokemuksen käsittelyssä. Asiantuntijana tutkija Siru Lehto.

Verkkoluento: Kerronnallisuus lapsettomuuskokemuksen käsittelyssä 8.5.

Lapsettomien yhdistys Simpukka ry järjestää maanantaina 8.5.2023 kello 17.30–19 verkkoluennon Kerronnallisuus lapsettomuuskokemuksen käsittelyssä. Asiantuntijana tutkija Siru Lehto.

Tahaton lapsettomuus on elämän perusteita ravisteleva kriisi, josta voi olla vaikea selviytyä. Lapsettomuuden kokemusta kannattaa kokeilla käsitellä tarinoiden avulla kerronnallisesta näkökulmasta. Tarinoiden avulla sidomme yhteen menneisyytemme, nykytilan ja ajatellun tulevaisuutemme. Niiden avulla parsimme odottamattomat katkokset ja murtumat osaksi elämänpolkuamme. 

Tarinan avulla teemme itsestämme ja aikaisemmista kokemuksistamme itsellemme ymmärrettäviä, merkityksellisiä ja hyväksyttyjä. Näin tarinasta tehdään myös oma. Tarinan voi kertoa aina uudelleen ja siitä näkökulmasta, joka on itselle kussakin tilanteessa sopivin. Omaa tarinaa voi rakentaa, muokata ja muuttaakin. 

Kerronnan kautta opimme itsestämme ja kokemuksistamme uutta, käsittelemme tapahtunutta ja löydämme uusia näkökulmia. Prosessi lisää hyvinvointiamme ja itsetuntemustamme. Kerronta voi auttaa meitä selviytymään vaikeista kokemuksistamme paremmin.

Luento ohjaa lapsettomuuskokemuksen käsittelyyn kerronnan avulla

Lämpimästi tervetuloa verkkoluennolle maanantaina 8.5.2023 kello 17.30–19 kuulemaan, miten voit itse jäsentää oman lapsettomuuspolkusi tarinaksi! Tarinan avulla voit ymmärtää kokemuksiasi, itseäsi ja sinulle tapahtunutta paremmin. Verkkoluento koostuu noin tunnin mittaisesta luennosta ja puolen tunnin työskentelystä.

Asiantuntijana toimii Siru Lehto, joka on väitellyt kasvatustieteen tohtoriksi tahattoman lapsettomuuden jälkeisen äitiyden rakentumisesta. Lehto keräsi narratiivista väitöskirjatutkimusta varten 33 kirjoitettua ja 26 puhuttua lapsettomuustarinaa. Luento on osa Lapsettomien Simpukka-viikkoa, jota vietetään 8.–14.5.2023. 

Liittyminen verkkoluennolle

Luennolle ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet. Luento on kaikille avoin eikä sille tarvitse ilmoittautua. 

Verkkoluento toteutetaan Zoom.us -ohjelman kautta. Ohjeet Zoomin käyttöön löydät täältä.