Esitteitä yksityishenkilöille

Lataa Simpukka-yhdistyksen oppaiden pdf-versioita tältä sivulta. Joitain painettuja oppaita voit myös tilata verkkokaupastamme.

Simpukan yleisesite – Toiveena lapsi

Esite kertoo, mistä löytyy vertaistukea samassa tilanteessa olevilta. Tilaa yhdistyksen esitettä itsellesi tai vaikka klinikallesi, järjestöösi tai muihin vastaaviin paikkoihin jaettavaksi ilmaiseksi. Esitettä voi tilata maksutta verkkokaupastamme. Julkaistu 2022.

Önskar du dig ett barn?

Broschyren berättar var du kan hitta kamratstöd från andra i samma situation. Beställ föreningens broschyr till dig själv eller till din klinik, organisation eller andra liknande ställen för att dela ut kostnadsfritt. Broschyren kan beställas kostnadsfritt från vår webbshop. Publicerad 2023.

Wish for a child?

The leaflet tells you where to find peer support from others in the same situation. Download Simpukka’s brochure for yourself or even your clinic, organisation or other similar places to distribute. Published in 2024.

تتمنى طفلاً؟

يخبرك الكتيب بأماكن العثور على دعم الأقران من الآخرين الذين يمرون بنفس الموقف. قم بتنزيل الكتيب هنا. نُشر في عام 2024.

Sávaldahkan oažžut máná?

Lea dábálaš ahte olbmot eai oaččo máná, vaikko háliidivčče. Máŋgasiin leat seammalágan dovddut ja vásáhusat.

Simpukka - Uutta polkua etsimässä

Uutta polkua etsimässä – kun lapsettomuus on lopullista

Lopullisesti lapsettomaksi jääneille tarkoitettu opas on tarkoitettu matalan kynnyksen tueksi ja muistutukseksi siitä, että lukija ei ole yksin kokemuksensa kanssa. Opas on Simpukan sykeläisten eli lopullisesti lapsettomien vapaaehtoisten suunnittelema ja toteuttama. ”Toivomme, että tämä opasvihko auttaa sinua ymmärtämään, että ajatuksesi ja tunteesi ovat normaaleja ja yleisiä muillekin lopullisesti lapsettomille. Toivomme, että se antaa surulle ja sen käsittelylle tilaa, mutta näyttää, että elämässä on ajan myötä myös muuta hyvää. Julkaistu 2021.

Simpukka - Lapsen muotoinen unelma

Lapsen muotoinen unelma – tahaton lapsettomuus kriisinä

Hedelmättömyyttä hoidetaan lääketieteen keinoin, mutta lapsettomuus ei kuitenkaan tunnu ensisijaisesti fyysisenä kipuna ruumiissa. Sen vaikutukset tuntuvat ja näkyvät ennen kaikkea elämän psyykkisellä ja sosiaalisella puolella. Tämä opas kertoo selkeästi ja tiivistetysti lapsettomuuteen liittyvistä tunteista ja ajatuksista. Uusittu painos julkaistu 2021.

Simpukka - Drömmen om ett barn

Drömmen om ett barn – ofrivillig barnlöshet som kris

Häftet är riktat till dig som är ofrivilligt barnlös. Du kommer väl ihåg att du inte är ensam, fast det ibland känns så. Det finns många ofrivilligt barnlösa, men barnlöshet är något man ofta tiger om. Många sluter sig, som snäckan i sitt skal. Men inget försvinner fast man tiger, utan barnlösheten skaver som ett sandkorn inne i snäckan. Publicerades 2021.

Simpukka - Näkymätön suru

Näkymätön suru – Mies ja tahaton lapsettomuus

Opas on tarkoitettu kaikille miehiksi itsensä kokeville, jotka ovat kohdanneet tahattoman lapsettomuuden. Lapsettomuuskokemus herättää monenlaisia tunteita ja ajatuksia. Toivomme, että löydät tästä oppaasta tietoa ja näkökulmia, jotka keventävät oloasi. Kenties tämä vihko auttaa sinua huomaamaan, että ajatuksesi ja tunteesi ovat normaaleja ja yhteisiä muillekin lapsettomille. Uusittu painos julkaistu 2021.

Simpukka - Kun lasta ei kuulu

Kun lasta ei kuulu – Läheisen opas

Tämä opas on tarkoitettu niille, joiden lähipiirissä on tahattomasti lapsettomia. Oppaassa on esitetty väitteitä ja huomautuksia, joita lapsettomat usein kuulevat, ja niitä on kommentoitu heidän näkökulmastaan. Nämä ajatukset auttavat ymmärtämään ongelmasta kärsiviä läheisiäsi paremmin. Tieto helpottaa oloa ja kanssakäymistä. Uusittu painos julkaistu 2021.

Simpukka - Odotus muuttui menetykseksi

Odotus muuttui menetykseksi – Keskenmeno-opas lapsettomuuden kokeneille

Jos lasta on toivonut pitkään, on keskenmeno aina vaikea kokemus. Tämä opasvihko sisältää tietoa ja keskenmenon kokeneiden henkilöiden muistoja ja ajatuksia. Oppaasta voi löytää lohtua ja se tuo keskenmenon aiheuttaman surun näkyväksi myös läheisille. Uusittu painos julkaistu 2021.

Simpukka - Lapsettomuus ja parisuhde

Lapsettomuus ja parisuhde – Voimavaroja tahatonta lapsettomuutta kokeville pareille

Tämä vihko on suunnattu kaikille, jotka ovat kohdanneet tahattoman lapsettomuuden ja kokeneet sen vaikutuksia parisuhteessaan.

Simpukka - Simpukoista helminauhaa

Simpukoista Helminauhaa – Opas luovutetuilla sukusoluilla hoitoja harkitseville tai niillä jo lapsen saaneille

Luovutetuilla sukusoluilla tehtävät hoidot eroavat muista lapsettomuushoidoista siinä, että raskauden alkuun saamiseksi tarvitaan kolmea tai neljää osapuolta, sukusolun luovuttajaa tai paria, joka luovuttaa omista lapsettomuushoidoista ylijääneitä alkioita. Uusittu painos julkaistu 2021.

Simpukka - Från musslor till pärlband

Från musslor till pärlband

En handbok för dem som överväger behandling med donerade könsceller eller som den vägen redan har fått barn. Nyhet släpptest 2021.

Simpukka - Donor Conception

Donor Conception

This guide explains when the use of donated gametes might be considered. The guide also describes Finnish legislation that affects donor conception treatments. It can serve as a useful source of information and support during the grieving process when giving up the hope for biological offspring. It also provides information about psychological support available. In addition, the guide examines gamete donation from the standpoint of donor-conceived children as well as how to tell the children about it.

Simpukka - Ihan helmi perhe kaksi vanhempaa

Ihan helmi perhe kaksi vanhempaa

Helminauha-hankkeen opasvihko Ihan Helmi perhe on tarkoitettu lahjasoluilla lapsen tai lapsia saaneille kahden vanhemman perheille. Myös lahjasoluilla lasta toivovat ja lahjasoluhoitojen avulla raskaana olevat voivat valmistautua tämän vihkon avulla lapselle lahjasolutaustasta puhumiseen. Vihkoa voit hyödyntää pohtiessasi omaa tapaasi puhua lapselle hänen lahjasolutaustastaan. Opasvihkosta löytyvää tarinaa voitte lukea yhdessä lapsen kanssa. Voitte täydentää tarinaa juuri teidän perheenne syntytarinaan sopivilla lisäyksillä, teksteillä ja kuvilla. Julkaistu 2021.

Simpukka - Ihan helmi perhe yksi vanhempi

Ihan helmi perhe yksi vanhempi

Helminauha-hankkeen opasvihko Ihan Helmi perhe on tarkoitettu lahjasoluilla lapsen tai lapsia saaneille itsellisille äideille. Myös itsellisesti lahjasoluilla lasta toivovat ja lahjasoluhoitojen avulla raskaana olevat voivat valmistautua tämän vihkon avulla lapselle lahjasolutaustasta puhumiseen. Vihkoa voit hyödyntää pohtiessasi omaa tapaasi puhua lapselle hänen lahjasolutaustastaan. Opasvihkosta löytyvää tarinaa voitte lukea yhdessä lapsen kanssa. Voitte täydentää tarinaa juuri teidän perheen syntytarinaan sopivilla lisäyksillä, teksteillä ja kuvilla. Julkaistu 2021.

Esitteitä ammattilaisille


Tahaton lapsettomuus neuvolassa
Ofrivillig barnlöshet hos rådgivningsbyrån
Involuntary childlessness at maternity and child health clinics