Lapsettomuustarinoita

Tahattoman lapsettomuuden kokemus haastaa ajatukset elämästä ja tulevaisuudesta. Yksilöiden kokemukset saattavat poiketa toisistaan, mutta yhteistä on, että tahaton lapsettomuus on usein yksi aikuisiän suurimmista kriiseistä. Simpukka kerää tarinoita, joiden avulla tehdään näkyväksi tahattoman lapsettomuuden kokemusta. Kirjoita oma tarinasi lapsettomuudesta! 

Lapsettomien yhdistys Simpukka ry kerää ja jakaa vuoden 2023 ajan tahatonta lapsettomuutta kohdanneiden tarinoita. Tarinat tuottavat tietoa lapsettomuuden moninaisista ilmenemismuodoista ja kokemuksesta sekä toimivat helposti saavutettavana vertaistukena. 

Simpukka kerää tarinoita someseuraajiltaan, lehden lukijoilta, vapaaehtoisilta ja suurelta yleisöltä. Yhdistys toivoo tarinoita esimerkiksi lasta toivovilta, lapsen saaneilta, keskenmenon kokeneilta, hedelmöityshoidoissa olevilta tai niissä käyneiltä, lopullisesti lapsettomilta ja elämäntilanteen vuoksi lapsettomilta. Tarinoita toivotaan myös lapsenlapsettomuutta kokevilta, itsellisiltä naisilta ja miehiltä, pareilta ja sateenkaarevilta henkilöiltä.

Tarinoista etsitään hetkiä, välähdyksiä, tunteita ja oivalluksia. Tarinat koskettavat ja lohduttavat. Ne  tuovat toivoa ja kokemuksen lähelle. Tarinat luovat ymmärrystä tahattomasta lapsettomuudesta. Tarinassa voi olla erilaisia vaiheita ja tilanteita. 

Kirjoita oma tarinasi lapsettomuudesta

Kerro Simpukalle sinun tarinasi lapsettomuudesta! Minkälainen on sinun tarinasi tahattomasta lapsettomuudesta? Miten se on vaikuttanut elämänvalintoihisi? Minkälaisia ovia se on avannut tai sulkenut? Minkä osan haluaisit nostaa tarinastasi näkyville ja jakaa vertaistueksi? 

Voit kirjoittaa tietystä teemasta, kuten työelämästä, suhteesta läheisiin, lapsettomuuteen vaikuttavista sairauksista tai hetkistä, joissa tahaton lapsettomuus nousee esiin. Tehdään yhdessä tarinoiden avulla kaikille näkyväksi se, millainen kokemus tahaton lapsettomuus on!

Simpukka julkaisee tarinat Simpukan Tarinoita lapsettomuudesta -blogissa ja jakaa niitä Simpukan ja Helminauhan somekanavilla. Muutamia tarinoita julkaistaan Simpukka-lehdessä.

  • Voit kirjoittaa tekstin etunimelläsi tai nimimerkillä. 
  • Kirjoita vain omasta kokemuksestasi. Ethän kirjoita esimerkiksi mahdolliseen puolisoosi liittyvistä asioista, kuten hedelmällisyysterveydestä.
  • Merkkimäärä teksteille on maksimissaan 4000 merkkiä välilyönnit mukaan laskien. 
  • Tekstit kustannustoimitetaan mahdollisimman ymmärrettävään muotoon.

Lähetä tarinasi Simpukan ja Helminauhan käyttöön tällä lomakkeella: Tarinoita lapsettomuudesta -lomake

Voit myös julkaista oman tahattoman lapsettomuuden tarinasi omassa somekanavassasi. Voit toteuttaa tarinasi esimerkiksi tekstinä, videona, kuvana tai usean kuvan sarjana. Lisää julkaisuusi hashtag #tarinoitalapsettomuudesta. Halutessasi voit myös tägätä Simpukan tai Helminauhan (Instagramissa @helminauhaperheet) tilin. 

Kiitos tarinoista!

Olemme saaneet jo yli sata tarinaa! Sydämellinen kiitos ihan jokaiselle! Saamiemme tarinoiden määrä ylitti todellakin kaikki toiveemme ja varovaiset arviomme! Pahoittelemme, että tarinoiden julkaisussa kestää hetki. Julkaisemme niitä pikku hiljaa. Lisätietoja julkaisuprosessista voit kysyä hanna(at)simpukka.info.

Lue tarinoita lapsettomuudesta

Simpukan saamia lapsettomuustarinoita julkaistaan Simpukan Tarinoita lapsettomuudesta -blogissa.

Kerro tarinasi medialle

Haluaisitko kertoa lapsettomuustarinasi medialle? Media etsii tarinansa kertovia henkilöitä erityisesti Lapsettomien Simpukka-viikolla toukokuussa ja Miesten viikolla marraskuussa.

Kerro halukkuutesi kertoa tarinasi tälla lomakkeella: Tarinoita lapsettomuudesta.

Median ottaessa Simpukkaan yhteyttä ja etsiessä haastateltavaa etsimme sopivan haastateltavan listaltamme. Kysymme listalta valitulta saammeko välittää hänen yhteystietonsa median edustajalle. Emme koskaan jaa yhteystietoja kenellekään kysymättä ensin lupaa siihen.

Simpukan 35-vuotisjuhlavuosi

Tarinoiden kerääminen on osa Simpukan juhlavuotta 2023. Lapsettomien yhdistys Simpukka ry täyttää 35 vuotta ja Lapsettomien Simpukka-viikko 15 vuotta. Myös Simpukan yksin ja kaksin elävien SYKE-verkosto juhlii 10-vuotista vertaistukimatkaansa vuonna 2023. 

Juhlavuoden toiminnan teemana on Simpukka 35 vuotta – Tarinoita lapsettomuudesta.