Vertaistuesta voimavaroja

Simpukan kautta voit löytää toisia tahatonta lapsettomuutta kohdanneita ja saada sekä antaa vertaistukea. Vertaistukea löytyy niin kasvokkain tapaavista ryhmistä kuin verkosta. Tältä sivulta löydät kootusti tietoa Simpukan vertaistuen mahdollisuuksista!

Kaikissa vertaistukeen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä Simpukan vertaistukikoordinaattoriin: Janina Lehtinen, janina(a)simpukka.info, +358 40 5325 390.

Kasvokkaiset ja verkossa tapaavat vertaisryhmät

Kasvokkaiset ja verkossa tapaavat vertaisryhmät

Vertaistapaamisissa voit keskustella samaa kokeneiden kanssa erilaisista lapsettomuuteen liittyvistä teemoista. Ryhmiä ohjaavat Simpukan vapaaehtoiset vertaistoimijat. Erilaisia ryhmiä löytyy useilta eri paikkakunnilta. Tapaamisia järjestetään myös verkossa Zoom.us alustalla.

Simpukka-chatit ja ryhmäkeskustelut Tukinetissä

Simpukka-chatit ja ryhmäkeskustelut Tukinetissä

Simpukka-chatit tapahtuvat Tukinetissä ja keskusteluja ohjaavat koulutetut vapaaehtoiset chat-vertaiset. Chat-keskusteluissa keskustellaan reaaliajassa anonyymisti. Avoimeen chat-ryhmään mahtuu 12 keskustelijaa. Ryhmäkeskustelut mahdollistavat vertaistuen saamisen aikaan ja paikkaan katsomatta. Tukinetin ryhmäkeskusteluihin voi osallistua anonyymisti.

Simpukan Facebook-ryhmät

Facebook-ryhmät

Simpukalla on 11 yksityistä Facebook-ryhmää erilaisiin elämäntilanteisiin. Keskusteluryhmiin pääset mukaan, kun vastaat liittymispyynnön yhteydessä oleviin kysymyksiin.

Simpukan vertaisvälitys

Vertaisvälitys

Vertaisvälitys on netti-ilmoitustaulu, jossa vertaiset ilmoittavat omasta halukkuudestaan vertaistuen tarpeeseen tai tarjontaan omalla nimellä tai anonyymisti. Tuki on yksilöllistä ja vapaamuotoista. Vertainen ei ole koulutettu tukihenkilö, vaan samanlaisessa elämäntilanteessa oleva, jonka kanssa voi vaihdella ajatuksia ja kokemuksia.

Kuvituskuva, jossa kaksi sydäntä yhdessä.

SimpukkaParit-toiminta

Simpukan parisuhdetoiminnan tarkoituksena on rohkaista pariskuntia pohtimaan ja keskustelemaan oman kumppanin kanssa oman parisuhteen voimavaroista, vahvuuksista ja haasteista ja tällä tavoin ennaltaehkäistä parisuhteen ongelmia haastavassa elämäntilanteessa. SimpukkaParit-toiminta on tarkoitettu kaikille tahatonta lapsettomuutta kokeneille, elämäntilanteesta riippumatta.

Kuvituskuva, jossa kaksi sydäntä yhdessä.

Tapahtumakalenteri

Simpukan tapahtumakalenteriin on koottu eri paikkakuntien sekä verkossa toimiva vertaistuki, chattien ajankohdat, verkkoluennot ja muut tapahtumat.