Etsi ja löydä vertaistukea

Vertaisvälitys on netti-ilmoitustaulu, jossa vertaiset ilmoittavat omasta halukkuudestaan vertaistuen tarpeeseen tai tarjontaan. Tuki on yksilöllistä ja vapaamuotoista. Huomioithan, että vertainen ei ole koulutettu tukihenkilö vaan samanlaisessa elämäntilanteessa oleva, jonka kanssa voi vaihdella ajatuksia ja kokemuksia.

Vertaisvälitys toimii ilmoitustaulu -periaatteella. Käy ensin katsomassa ilmoitustaululta löytyisikö sieltä sinulle joku vertainen. Jos sopiva ilmoitus löytyy, lähetä sähköpostia viivi(at)simpukka.info ja kerro viestissä sen henkilön nimi tai nimimerkki, johon haluat ottaa yhteyttä. Ilmoittajan sähköpostiosoite, johon voit ottaa yhteyttä, toimitetaan sinulle mahdollisimman pian toimistoaikojen puitteissa. Jos sopivaa vertaista ei löydy ilmoitustaululta, jätä oma ilmoituksesi alla olevalla lomakkeella.

Jos haluat jättää oman ilmoituksesi, voit tehdä sen alla olevalla lomakkeella. Kerro lyhyesti muutamalla sanalla tai lauseella tilanteestasi ja itsestäsi. Kerro myös toivotko erityisesti tukea vai oletko kiinnostunut vertaisena tukemisesta. Voit olla myös molempia. Lomakkeesi välitetään yhdistykseen, tarkistetaan ja lisätään ilmoitustaululle. Ilmoituksesi ei välttämättä tule saman päivän aikana näkyviin, vaan niitä lisätään työajan puitteissa niin pian kuin mahdollista. Tähän voi kuitenkin joskus mennä muutama päivä.

Jos löysit sopivan vertaisen, elämäntilanteesi on muuttunut tai et enää halua pitää ilmoitustasi ilmoitustaululla, ota yhteyttä viivi(at)simpukka.info ja pyydä ilmoituksen poistamista. Huomioithan, että sähköpostiosoitettasi välitetään kysyjille niin kauan kuin ilmoituksesi on ilmoitustaululla.

Ilmoitustaulun periaate

Ilmoitustaulu perustuu kaikkien osapuolten väliseen luottamukseen, tasavertaisuuteen ja kunnioitukseen. Se on tarkoitettu erilaisissa elämäntilanteissa oleville, tahattoman lapsettomuuden kohdanneille henkilöille, sekä heidän läheisilleen. Ilmoitustaululta voi löytää vertaisia myös lahjasoluteemoihin liittyen. Vertaisvälitys on osa Simpukka-yhdistyksen vertaistukitoimintaa, joka toimii yhdistyksen arvojen mukaisesti. Yhdistyksellä on ylläpitovastuu, mutta yhdistys ei vastaa keskustelujen sisällöstä tai henkilöistä nimimerkkien takana. Yhdistys varaa itselleen oikeuden poistaa ilmoitukset ja yhteydenotot, jotka osoittautuvat mahdollisesti asiattomiksi. Kun täytät lomaketta, huomioi, että kaikki mitä siihen kirjoitat julkaistaan ilmoitustaululla (paitsi oikea nimesi ja sähköpostiosoitteesi). Simpukka-yhdistys pidättää itsellään oikeuden poistaa vanhoiksi katsomansa ilmoitukset. Jos huomaat asiatonta toimintaa, ole hyvä ja ilmoita siitä sähköpostitse simpukka@simpukka.info.

Vertaisvälityksen ilmoitus

Vertaisvälityksen ilmoitustaulu

Nimi tai nimimerkki: Pikkuinen perhe
Kerro itsestäsi: Olen 39-vuotias pian 1,5-vuotiaan tyttären itsellinen äiti. Haluaisin tutustua toisiin itsellisiin äiteihin tai sellaiseksi aikoviin. Tutustuisin mielelläni myös lahjasoluperheisiin. Olisi mukava tavata kasvokkain, mutta kirjoittelen myös mielelläni.
Paikkakunta tai alue: Etelä-Pohjanmaa, Pohjanmaa tai koko Suomi


Nimi tai nimimerkki: Saikku
Kerro itsestäsi: Äitiys on koko elämäni ollut suurin haaveeni, mutta vieläkään (34-vuotiaana) kumppania vanhemmuutta jakamaan ei ole löytynyt. Tukiverkostojen puuttuessa itsellinen vanhemmuus tuntuu väärältä haaveelta, mutta ajatus lopullisesta lapsettomuudesta aiheuttaa valtavaa surua. Etsin vertaistukea samassa tilanteessa olevilta, sekä ajatuksia ja rohkaisua myös itsellisiltä vanhemmilta.
Paikkakunta tai alue: Helsinki


Nimi tai nimimerkki: Kaisa
Kerro itsestäsi: Olen päälle 40-vuotias ja yritän yksin tulla raskaaksi. Olen yrittänyt edellisessä suhteessa ja kävimme ivf-hoitojakson, mutta raskaus ei alkanut. Vaihtoehtoina ovat nyt tutun luovuttamat siittiöt tai kumppanuusvanhemmuus, sillä varallisuuteni ei riitä yksityisen puolen hoitoihin. Vellon toiveikkuuden ja paniikin välillä ja olen usein lohduton. Sijaintisi ei haittaa, kirjoittelu ja tapaaminen molemmat ok.
Paikkakunta tai alue: Helsinki


Nimi tai nimimerkki: Katariina
Kerro itsestäsi: Olen pian 45-vuotias ja koitan hyväksyä todennäköisen lopullisen lapsettomuuden. Kolme keskenmenoa takana, viimeisin tänä keväänä. Kaipaan kovasti vertaistukea. Onko täällä lakeuksilla muita tahattomasti lapsettomia ollenkaan?!
Paikkakunta tai alue: Etelä-Pohjanmaa/Pohjanmaa


Nimi tai nimimerkki: Jaakko
Kerro itsestäsi: Olen 36-vuotias ja puolisoni 38-vuotias. Rakastamme toisiamme. Olemme toivoneet lasta perheeseen useamman vuoden ajan. Olemme käyneet hoidoissa. Kaipaamme vertaistukea samassa tilanteessa olevilta.
Paikkakunta tai alue: Pohjois-Savo


Nimi tai nimimerkki: Maria
Kerro itsestäsi: Lopullisen lapsettomuuden hyväksymisen prosessi menossa. Olen 44 vuotias ja tapasin puolisoni vasta 40 vuotiaana. Yksi varhaisen vaiheen keskenmeno. Hoitoja en ole halunnut missään vaiheessa. Haluaisin jakaa kokemuksia 🙂
Paikkakunta tai alue: Kuopio


Nimi tai nimimerkki: Alisa
Kerro itsestäsi: 28-vuotias geenivirheen kantaja. Lapsettomuushoidoissa itsellisenä äitinä. (Alkiodiagnostiikka/lahjasolut). Toivoisin vertaistukea alkiodiagnostiikka
Paikkakunta tai alue: Keskisuomi


Nimi tai nimimerkki: Suvi
Kerro itsestäsi: Vaimon kanssa käytiin läpi ivf-hoidot luovutetuilla siittiöillä. Lapsella todettiin geenivirhe, joka aiheuttaa rusto-hiushypoplasiaa. Toivoisin vertaistukea siihen, miten puhua lapselle lahjasolutaustasta: meidän kahden äidin perheestä ja samaan aikaan tästä minulta ja lahjoittajalta perityn geenivirheen aiheuttamasta sairaudesta.
Paikkakunta tai alue: Pirkanmaa


Nimi tai nimimerkki: Nappi
Kerro itsestäsi: Kohta kolmekymppinen tahattomasti lapseton. Takana muutama keskenmeno, pari vuotta aktiivista yritystä. Hoidot aloitettu inseminaatioilla, muutama varmaankin keretään tekemään ennen kesätaukoa. Lähipiiriin en halua näitä asioita purkaa. Etsin tukea ja vertaista, sinun ei tarvitse täyttää kumpaakin lokeroa.
Paikkakunta tai alue: Pirkanmaa


Nimi tai nimimerkki: Tuleva itsellinen äiti
Kerro itsestäsi: Hei, olen Helsingissä asuva nainen, joka on toivonut lasta jo pitkään, mutta sopivaa parisuhdetta ei ole ollut. Olen nyt käynyt yksin lahjasoluhoidoissa ja odotan ensimmäistä lasta. Toivoisin tapaavani muita itsellisiä odottajia, koska yksin vanhemmaksi tulo herättää monenlaisia tunteita ja huomaan edelleen tuntevani surua siitä, etten pääse jakamaan vanhemmaksi tuloa toisen ihmisen kanssa.
Paikkakunta tai alue: Helsinki


Nimi tai nimimerkki: Hope
Kerro itsestäsi: Olen itsellinen 40+ v. nainen Jyväskylästä. Olen yksityisellä puolella hedelmöityshoidoissa ja tällä hetkellä IVF hoito meneillään. Olisi mukava tutustua muihin lapsettomuus hoitoja läpikäyviin ja etenkin muihin itsellisiin jotka käyvät hoitoja läpi yksin tai jos olet jo saanut itsellisesti lapsen. En tunne vielä ketään muita jotka olisivat samassa tilanteessa, siksi olisi kiva saada vertaistukea.
Paikkakunta tai alue: Jyväskylä, Helsinki


Nimi tai nimimerkki: Birdy
Kerro itsestäsi: Olen 30+v. nainen, jolle perhe on ollut suurin haave. Elämäntilanteesta johtuen tahattomasta lapsettomuudesta kuitenkin kärsinyt. Toivon vertaistukea erityisesti siihen, kun lähipiirissä on lapsia, mutta itsellä ei ole mahdollisuutta. Haluaisin tavata kasvotusten, koen kirjoittelun hankalaksi. Sukupuolella tai iälläsi ei ole merkitystä. Pidän mm. musiikista ja käsitöistä, sekä viihdyn luonnossa.
Paikkakunta tai alue: Helsinki


Nimi tai nimimerkki: Saltsu
Kerro itsestäsi: Itsellisesti esikoista odottava (la 2.6.2023), tamperelainen 37v. nainen. Hoidot on onnistunut ensimmäisellä IVF:llä. Olen töissä ympäristöpuolella suunnittelijana konsulttitoimistossa. Vapaa-aika kuluu lähinnä koiran ja kakkujen parissa. Mieluusti jakaisin ajatuksia jonkun kanssa, joka asuu alueella ja on vastaavassa elämäntilanteessa.
Paikkakunta tai alue: Tampere


Nimi tai nimimerkki: Inkku
Kerro itsestäsi: Juuri esikoisen saanut 36v nainen Helsingistä. Tämä ainokaisemme on luomuyllätys juuri ennen ivf-hoitoja, jolloin yritystä takana pari vuotta. Vauva syntyi sektiolla, jonka yhteydessä löytyi myös endometrioosi ja näistä syistä plus omasta iästä johtuen jäänemme yhden lapsen vanhemmiksi. Vertaistukea muista yhden lapsen vanhemmista joko kirjoitteluun tai kasvotusten.
Paikkakunta tai alue: Helsinki


Nimi tai nimimerkki: Endo
Kerro itsestäsi:Olen 39 vuotias nainen Kainuusta. Olemme mieheni kanssa yrittäneet lasta pitkään, tuloksetta. Kävimme hoidoissakin noin kaksi vuotta. Se oli tosi raskasta aikaa. Sairastan endometrioosia ja se on yhdesti leikattukin. Hoidot on siis lopetettu ja toivo omasta lapsesta myös. Kaipaisin tukea, joilla olisi samankaltainen tilanne. Voitas alkuun ainakin viestitellä yms. Ja joskus vaikka tavatakkin.
Paikkakunta tai alue:Kainuu, koko Suomi


Nimi tai nimimerkki: Toinenhaaveissa30v
Kerro itsestäsi: 30v nainen Keski-Suomesta, esikoinen saatu luomuna mieheni kanssa, toista yritetty reilut 2,5vuotta, kaksi inseminaatiota takana. Vahvasti kaipaisin vertaistukea kun suru ja ahdistus asiasta tuntuu viime aikoina vyöryneen yli. Ja ehkä sitä voisi olla avuksi jollekin toiselle? Viestittely tai vaikka kahvittelu samaa kokeneen kanssa olisi todella kiva juttu. ????
Paikkakunta tai alue: Jyväskylä


Nimi tai nimimerkki: Nel
Kerro itsestäsi: I’m an involuntary childless 40+ international woman. My partner and I have recently decided not to pursue treatments and accept a childless life. I would like to connect with people who are going through that difficult journey towards a childless life. I don’t have anyone with whom to discuss and share insights on transitioning to this new life phase. If you’re in the same situation, reach out!
Paikkakunta tai alue: Helsinki


Nimi tai nimimerkki: Elinaa
Kerro itsestäsi: Itsellinen, 40-vuotias nainen, tahatonta lapsettomuutta jo 11 vuotta. Endometrioosi, mutta ei vaikea sellainen. Olin hoidoissa julkisella ja nyt menossa yksityiselle, jossa olen käynyt aiemmin vain yhdessä inseminaatiossa. Toivoisin vertaistueksi toista sinkkuna elävää, itsellistä, lapsetonta naista, joka ymmärtää mitä on käydä yksin kaikki läpi.
Paikkakunta tai alue: Turku, etelä-Suomi


Nimi tai nimimerkki: Itsellinen äiti
Kerro itsestäsi: Olen 38-vuotias 1-vuotiaan lapsen itsellinen äiti. Kaipaisin keskusteluseuraa ihmisestä joka ymmärtää tahattoman lapsettomuuden, hoitoihin jonottamisen ja niiden raskauden. En tunne muita itsellisiä äitejä tai lapsettomuushoidoissa olleita pareja, olisi ihana tutustua perhetilanteestasi riippumatta. Jonotan uudelleen hoitoihin ja toivon ettei ole liian myöhäistä toiselle lapselle.
Paikkakunta tai alue: Varsinais-Suomi


Nimi tai nimimerkki: Ninni
Kerro itsestäsi: Meillä päättyi kunnallisen puolen IVF hoidot tuleksettomina, nyt olen pohtinut luovutetun munasolun käyttöä, koska omat munasoluni olivat niin heikkolaatuisia. Kaipaisin vielä jotakuta vastaamaan kysymyksiini.
Paikkakunta tai alue: Uusimaa


Nimi tai nimimerkki: Myöhäinen keskenmeno x 2
Kerro itsestäsi:Olen naimisissa ja meillä on ollut mieheni kanssa toive lapsesta jo parin vuoden ajan. Meidän on helppo tulla raskaaksi, mutta kaksi raskautta on menneet kesken myöhään välillä rv 18-21. Olemme tienristeyksessä. Toisaalta mahdollisuus vielä yrittää lääketieteen avuin, mutta myös muut vaihtoehdot (sijaisvanhemmuus/adoptio) pohdinnassa. Terapiakontakti olemassa, mutta missä vertainen?
Paikkakunta tai alue: Uusimaa, Varsinais-Suomi, Kanta-Häme ja Päijät-Häme.


Nimi tai nimimerkki: Päivikki
Kerro itsestäsi:Olen 4-kymppinen lopullisesti lapseton nainen. Naimisissa ja bonuspojan äitipuoli. Olisi mukavaa löytää samankaltaisessa elämäntilanteessa oleva ystävä.
Paikkakunta tai alue: Satakunta


Nimi tai nimimerkki: Ystäväpiirissään ainoa
Kerro itsestäsi:Olen 28-vuotias naimisissa oleva nainen. Yritystä takana vähän yli vuosi ja tuloksena yksi varhainen keskenmeno. Mitään tiettyä vikaa ei tutkimuksissa löytynyt. Tarjottuja hoitoja emme halua ottaa vastaan, niiden henkisen kuormituksen takia, vaan haluamme perehtyä adoptioon. Olen ystäväpiirissäni ainoa, joka ei ole yrityksistä huolimatta saanut lasta ja kaipaan vertaistukea.
Paikkakunta tai alue: Oulu/Pohjois-Pohjanmaa/koko maa


Nimi tai nimimerkki: Yorkistgirl
Kerro itsestäsi:Olen 32 vuotias nainen ja olen käynyt läpi monia hoitoja lapsen saamiseksi. Kaipaan vertaistukea, sillä koen olevani tämän asian kanssa niin yksin.
Paikkakunta tai alue: Jyväskylä


Nimi tai nimimerkki: Satu
Kerro itsestäsi: Olen 38-vuotias cp-vammainen nainen. Olen pidemmän aikaa haaveillut raskaudesta, mutta nyt tutkimusten jälkeen lääkäritiimi oli sitä mieltä, että raskaus olisi minulle hengenvaarallinen tila, joten ajatuksesta on luovuttava, vaikka sydän särkyy… Kaipaan kovasti samassa tilanteessa olevia/olleita vertaistukijoita.
Paikkakunta tai alue: Kajaani

Jos sopiva ilmoitus löytyi, lähetä sähköpostia viivi(at)simpukka.info ja kerro viestissä sen henkilön nimi tai nimimerkki, johon haluat ottaa yhteyttä. Ilmoittajan sähköpostiosoite, johon voit ottaa yhteyttä, toimitetaan sinulle mahdollisimman pian toimistoaikojen puitteissa.