Etsi ja löydä vertaistukea

Vertaisvälitys on netti-ilmoitustaulu, jossa vertaiset ilmoittavat omasta halukkuudestaan vertaistuen tarpeeseen tai tarjontaan. Tuki on yksilöllistä ja vapaamuotoista. Huomioithan, että vertainen ei ole koulutettu tukihenkilö vaan samanlaisessa elämäntilanteessa oleva, jonka kanssa voi vaihdella ajatuksia ja kokemuksia.

Vertaisvälitys toimii ilmoitustaulu -periaatteella. Käy ensin katsomassa ilmoitustaululta löytyisikö sieltä sinulle joku vertainen. Jos sopiva ilmoitus löytyy, lähetä sähköpostia janina(at)simpukka.info ja kerro viestissä sen henkilön nimi tai nimimerkki, johon haluat ottaa yhteyttä. Ilmoittajan sähköpostiosoite, johon voit ottaa yhteyttä, toimitetaan sinulle mahdollisimman pian toimistoaikojen puitteissa. Jos sopivaa vertaista ei löydy ilmoitustaululta, jätä oma ilmoituksesi alla olevalla lomakkeella.

Jos haluat jättää oman ilmoituksesi, voit tehdä sen alla olevalla lomakkeella. Kerro lyhyesti muutamalla sanalla tai lauseella tilanteestasi ja itsestäsi. Kerro myös toivotko erityisesti tukea vai oletko kiinnostunut vertaisena tukemisesta. Voit olla myös molempia. Lomakkeesi välitetään yhdistykseen, tarkistetaan ja lisätään ilmoitustaululle. Ilmoituksesi ei välttämättä tule saman päivän aikana näkyviin, vaan niitä lisätään työajan puitteissa niin pian kuin mahdollista. Tähän voi kuitenkin joskus mennä muutama päivä.

Jos löysit sopivan vertaisen, elämäntilanteesi on muuttunut tai et enää halua pitää ilmoitustasi ilmoitustaululla, ota yhteyttä janina(at)simpukka.info ja pyydä ilmoituksen poistamista. Huomioithan, että sähköpostiosoitettasi välitetään kysyjille niin kauan kuin ilmoituksesi on ilmoitustaululla.

Ilmoitustaulun periaate

Ilmoitustaulu perustuu kaikkien osapuolten väliseen luottamukseen, tasavertaisuuteen ja kunnioitukseen. Se on tarkoitettu erilaisissa elämäntilanteissa oleville, tahattoman lapsettomuuden kohdanneille henkilöille, sekä heidän läheisilleen. Ilmoitustaululta voi löytää vertaisia myös lahjasoluteemoihin liittyen. Vertaisvälitys on osa Simpukka-yhdistyksen vertaistukitoimintaa, joka toimii yhdistyksen arvojen mukaisesti. Yhdistyksellä on ylläpitovastuu, mutta yhdistys ei vastaa keskustelujen sisällöstä tai henkilöistä nimimerkkien takana. Yhdistys varaa itselleen oikeuden poistaa ilmoitukset ja yhteydenotot, jotka osoittautuvat mahdollisesti asiattomiksi. Kun täytät lomaketta, huomioi, että kaikki mitä siihen kirjoitat julkaistaan ilmoitustaululla (paitsi oikea nimesi ja sähköpostiosoitteesi). Simpukka-yhdistys pidättää itsellään oikeuden poistaa vanhoiksi katsomansa ilmoitukset. Jos huomaat asiatonta toimintaa, ole hyvä ja ilmoita siitä sähköpostitse simpukka@simpukka.info.

Vertaisvälityksen ilmoitus

Vertaisvälityksen ilmoitustaulu

Nimi tai nimimerkki: PS
Kerro itsestäsi: Olen 42 v. nainen, jolla takana parin vuoden lapsettomuushoidot puolison kanssa. Ensimmäinen lapsi sai alkunsa inseminaatiolla, mutta kuoli kohtuun 2 päivää ennen laskettua aikaa. Sen jälkeen ollut 2 ivf hoitoa, joista keskenmenot 12. ja 8. viikoilla. Pakkasessa vielä muutama munasolu. Olisi mukava löytää vertaistukea aiheeseen liittyen.
Paikkakunta tai alue: Pohjois-Karjala


Nimi tai nimimerkki: HJ
Kerro itsestäsi: Hei, olen 38v. nainen joka on haaveillut jo pidempään lapsen saamisesta. Parisuhteessa tie päättynyt miehen tullessa toisiin ajatuksiin perheen perustamisesta. Harkitsen nyt itsellistä äitiyttä. Koska lähipiirissä en tunne yhtäkään itsellistä toivoisin löytäväni vertaistukea joka auttaa päätösprosessiin liittyvien ajatusten kirkastamisessa.
Paikkakunta tai alue: Espoo


Nimi tai nimimerkki: MRKH
Kerro itsestäsi: Moikka! Olen 19-vuotias nuori nainen, joka on syntynyt ilman kohtua. Koen, että tällä hetkellä minulle olisi erityisen tärkeää löytää vertaistukea. Tahtoisin saada omia huolia ja ajatuksia purettua ja kuulla, että en ole yksin tämän asian kanssa.
Paikkakunta tai alue: Oulu


Nimi tai nimimerkki: K.E
Kerro itsestäsi: Hei, Olen 33v. nainen ja meillä on mieheni kanssa reilu vuosi lapsettomuushoitoja takana. Siihen sisältyy ifv-hoitoja, 6alkion siirtoa, pari varhaista keskenmenoa(ns. kemiallisia raskauksia). Hoidot jatkuvat edelleen. Olisi mukava jutella kokemuksista jonkun kanssa, jolla olisi samantyyppinen historia hoitojen osalta, eli siis jo jonkinverran alkion siirtoja takana ja edelleen hoidot meneillään.
Paikkakunta tai alue: Helsinki


Nimi tai nimimerkki: Mirja
Kerro itsestäsi: Hei, olen 36-vuotias nainen ja olemme yrittäneet puolison kanssa useamman vuoden toista lasta. Myös ensimmäinen lapsen saamisessa oli vaikeuksia ja kävimme useissa hedelmöityshoidoissa, hän on nyt 3 vuotias. Haasteemme rajautuu alkion laatuun ja siihen että eivät jakaudu ollenkaan/hitaasti. Olisi kiva jutella jonkun kanssa jolla samanlaisia haasteita alkio/munasolun laadussa tai sekund. lapsettomuudesta.
Paikkakunta tai alue: Helsinki


Nimi tai nimimerkki: Lahjamunasoluhoitoon aikovat
Kerro itsestäsi: Moikka! Täällä 42v nainen kenelle tehtiin juuri vihon viimeinen alkionsiirto omilla soluilla.. Teimme elämämme ensimmäisen plussan, mutta ei jatkanut kasvuaan.. Olemme olleet ivf hoidoissa 6v. Meillä ei ole enää mahdollista jatkaa omilla soluilla ja tämä on aiheuttanut suuren surutyön.. Olemme päättäneet myöhemmin kokeilla vielä lahjamunasoluhoitoa. Olisitko sinä samantyylisessä tilanteessa?
Paikkakunta tai alue: Kirkkonummi


Nimi tai nimimerkki: Haave vauvasta
Kerro itsestäsi: Hei! Olen 29v. nainen ja olisi kiva jutella lapsettomuuteen liittyvistä tunteista ja lapsettomuushoitokokemuksista vastaavassa tilanteessa olevan kanssa. Olemme puolisoni kanssa olleet noin vuoden ajan hoidoissa, takana 4 inseminaatiota ja kaksi punktiota. Tällä hetkellä odotetaan uutta alkion siirtoa. Ei raskauksia. Laita viestiä, jos haluat mennä vaikkapa kahville Tampereella 🙂
Paikkakunta tai alue: Tampere / Pirkanmaa


Nimi tai nimimerkki: Maria
Kerro itsestäsi: Olemme mieheni kanssa käyneet kaikki hoidot läpi ja olemme lopullisesti lapsettomia. Minulla on maaliskuun alussa kohdunpoisto ja haluaisin jutella jonkun kanssa joka on suunnilleen samassa tilanteessa. Olen 33-vuotias.
Paikkakunta tai alue: Lahti


Nimi tai nimimerkki: Maria
Kerro itsestäsi: Hei, minulla on kokemusta avioitumisesta vanhemmalla iällä ja lopullisen lapsettomuuden hyväksymisestä. Olen valmis kirjoittelemaan kokemuksistani. Olen 61v ja menin 27v naimisiin, lapsettomuutta tutkittiin, emme menneet hoitoihin.
Paikkakunta tai alue: Etelä-Savo


Nimi tai nimimerkki: ML
Kerro itsestäsi: Olen 23-vuotias nainen ja miehen kanssa yritystä takana reippaasti yli vuoden ilman yhtäkään plussaa. Mitään selkeää syytä lapsettomuudelle ei ole löytynyt. Ovulaatioinduktiolla mennään vielä hetki. Olisi kiva saada vertaistukea ja saada juttuseuraa jonkun suht samankaltaisessa tilanteessa olevan kanssa.
Paikkakunta tai alue: Etelä-Savo


Nimi tai nimimerkki: Jek
Kerro itsestäsi: Olen 25-vuotias nainen. Puolison kanssa meillä on yritystä takana noin 4 vuotta. Vuosi sitten hakeuduimme tutkimuksiin ja hoitoihin, eikä mitään syytä ole löytynyt. Näillä näkymin seuraavana olisi sitten ivf-hoidot. Olisi mukavaa päästä juttelemaan saman tyylisessä tilanteessa olevien kanssa.
Paikkakunta tai alue: Etelä-Savo


Nimi tai nimimerkki: Onneton
Kerro itsestäsi: Olen 31 vuotias nainen Helsingissä. Olen toivonut lasta aktiivisesti jo viiden vuoden ajan. Olen valitettavasti aina ajautunut parisuhteisiin, jossa mies ei ole varma milloin ja ei koe olevansa valmis asiaan vielä vuosiin. Odottelu saa olon tuntumaan kurjalta ja epävarmalta tulevaisuuden suhteen. Harkitsen itsellistä äitiyttä, mikäli suhde ei etene seuraavan vuoden sisällä ja konkreettista päätöstä ei ole.


Nimi tai nimimerkki: Maria
Kerro itsestäsi: Lopullisen lapsettomuuden hyväksymisen prosessi menossa. Olen 45 vuotias ja tapasin puolisoni vasta 40 vuotiaana. Yksi varhaisen vaiheen keskenmeno. Hoitoja en ole halunnut missään vaiheessa. Haluaisin jakaa kokemuksia 🙂
Paikkakunta tai alue: Kuopio

Jos sopiva ilmoitus löytyi, lähetä sähköpostia janina(at)simpukka.info ja kerro viestissä sen henkilön nimi tai nimimerkki, johon haluat ottaa yhteyttä. Ilmoittajan sähköpostiosoite, johon voit ottaa yhteyttä, toimitetaan sinulle mahdollisimman pian toimistoaikojen puitteissa.