Näytetään tulokset 1–9 / 13

 • Drömmen om ett barn – Ofrivillig barnlöshet som kris

  5,00 

  Barnlösas förening Simpukka ry, 2020

  Det här häftet är tillägnad dig som har upplevt ofrivillig barnlöshet. Kom ihåg att du inte är ensam, även om det ibland känns så. Det finns många ofrivilligt barnlösa, men ämnet tystas ofta ner. Många stänger in sig som snäckor i sina skal. Genom att hålla tyst om saken försvinner det ändå inte, utan barnlösheten irriterar insidan av snäckan, precis som ett sandkorn.

  Den här guiden är också användbar för nära och kära och yrkesverksamma som träffar ofrivilligt barnlösa.

 • Från musslor till pärlband

  5,00 

  Maija Tulppala och Barnlösas förening Simpukka ry, 2020

  En handbok för dem som överväger behandling med donerade könsceller eller som den vägen redan har fått barn.
  Denna handbok syftar till att berätta i vilka situationer användningen av donerade könsceller kan övervägas. Handboken redogör också för den lagstiftning som reglerar behandlingar med donerade könsceller. Handboken är en utmärkt informationskälla för den som önskar sig barn med donerade könsceller och ett stöd i sorgeprocessen som är förknippad med frånvaron av genetisk koppling mellan förälder och barn. Handboken berättar också hur ett barn som föds efter behandling med donerade könsceller kan uppleva saken och hur man kan tala med barnet om dess donationsbakgrund.

 • Ihan Helmi perhe – Lahjasolutaustasta lapselle puhuminen itsellisen vanhemman perheessä

  5,00 

  Simpukka-yhdistys, 2023, toinen painos

  Helminauha-hankkeen tietovihko Ihan Helmi perhe -opas on tarkoitettu lahjasoluilla yhden tai useamman lapsen saaneille itsellisille vanhemmille. Myös itsellisesti lahjasoluilla lasta toivovat ja lahjasoluhoitojen avulla raskaana olevat voivat tämän oppaan avulla valmistautua lapselle lahjasolutaustasta puhumiseen. Opasta voit hyödyntää pohtiessasi omaa tapaasi puhua lapselle hänen lahjasolutaustastaan.

  Opaasta löytyvää tarinaa voitte lukea yhdessä lapsen kanssa. Voitte täydentää tarinaa juuri teidän perheen syntytarinaan sopivilla lisäyksillä, teksteillä ja kuvilla.

 • Ihan Helmi perhe – Lahjasolutaustasta lapselle puhuminen kahden vanhemman perheessä

  5,00 

  Simpukka-yhdistys, 2023, toinen painos

  Helminauha-hankkeen Ihan Helmi perhe -opas on tarkoitettu lahjasoluilla yhden tai useamman lapsen saaneille kahden vanhemman perheille. Myös lahjasoluilla lasta toivovat ja lahjasoluhoitojen avulla raskaana olevat voivat tämän oppaan avulla valmistautua lapselle lahjasolutaustasta puhumiseen.

  Opasvihkoa voit hyödyntää pohtiessasi omaa tapaasi puhua lapselle hänen lahjasolutaustastaan. Oppaasta löytyvää tarinaa voitte lukea yhdessä lapsen kanssa. Voitte täydentää tarinaa juuri teidän perheenne syntytarinaan sopivilla lisäyksillä, teksteillä ja kuvilla.

   

 • Kun lasta ei kuulu – Läheisen opas

  5,00 

  Simpukka-yhdistys, 2020

  Tämä opas on tarkoitettu sinulle, jonka lähipiirissä on tahattomasti lapsettomia. Olemme koonneet vihkoon tietoa ja ajatuksia, jotka voivat auttaa sinua ymmärtämään lapsetonta läheistäsi. Toivomme, että nämä ajatukset auttavat sinua ymmärtämään. Tieto helpottaa oloa ja kanssakäymistä läheisesi kanssa.

 • Lapsen muotoinen unelma – tahaton lapsettomuus kriisinä

  5,00 

  Simpukka-yhdistys, 2020

  Simpukan suosittu opasvihko on nyt saanut päivitetyn version ja uuden ulkonäön!

  Tämä vihko on tarkoitettu sinulle, joka olet kohdannut tahattoman lapsettomuuden. Lapsettomuuskokemus herättää monenlaisia tunteita ja ajatuksia. Toivomme, että tämä opasvihko auttaa sinua huomaamaan, että ajatuksesi ja tunteesi ovat normaaleja ja yhteisiä muillekin lapsettomille.

  Tästä oppaasta on hyötyä myös läheisille ja ammattilaisille, jotka kohtaavat tahattomasti lapsettomia.

 • Lapsettomuus ja parisuhde

  5,00 

  Voimavaroja tahatonta lapsettomuutta kokeville pareille.

  Tämä opasvihko on suunnattu kaikille, jotka ovat kohdanneet tahattoman lapsettomuuden ja kokeneet sen vaikutuksia parisuhteessaan. Olemme koonneet näihin kansiin SimpukkaParit-parisuhdetoiminnassa kerättyä tietoa ja kokemuksia lapsettomuuden vaikutuksista parisuhteeseen, minkä toivomme lisäävän ymmärrystä omaan tilanteeseesi ja parisuhteesi tilaan. Haluamme myös tarjota työkaluja ja konkreettisia harjoituksia voimavarojen lisäämiseen elämän aallokossa, ja valottaa, mistä voit tarvittaessa löytää tukea lapsettomuuden ja parisuhteen kysymyksiin.

  HUOM! Opasvihko sisältyy automaattisesti kaikkien pariskunta- tai koko perhejäseniksi liittyvien infopakettiin.

  Simpukka-yhdistys, 2018

 • Näkymätön suru – Mies ja tahaton lapsettomuus

  5,00 

  Simpukka-yhdistys, 2020

  Mitä miehet ajattelevat lapsettomuudesta ja miten siitä selvitään? Opas on tarkoitettu kaikille miehiksi itsensä kokeville, jotka ovat kohdanneet tahattoman lapsettomuuden. Lapsettomuuskokemus herättää monenlaisia tunteita ja ajatuksia. Toivomme, että löydät tästä oppaasta tietoa ja näkökulmia, jotka keventävät oloasi. Kenties tämä vihko auttaa sinua huomaamaan, että ajatuksesi ja tunteesi ovat normaaleja ja yhteisiä muillekin lapsettomille.

 • Odotus muuttui menetykseksi

  Odotus muuttui menetykseksi – Keskenmeno-opas

  5,00 

  Simpukka-yhdistys, 2020

  Keskenmeno on aina vaikea kokemus, erityisesti silloin, kun lasta on toivottu pitkään. Keskenmeno muistona satuttaa usein vielä vuosienkin päästä. Joku oli, kasvoi ja tuntui, mutta häntä ei enää ole.

  Tämä uudistettu opasvihko on tarkoitettu tuomaan tukea keskenmenon kohdanneelle. Oppaan alkuosa esittelee tiivistetysti keskenmenon lääketiedettä, sen syitä ja hoitoa. Loppuosa puolestaan keskittyy keskenmenon henkiseen puoleen, suruprosessiin ja toipumiseen, mitkä usein jäävät keskenmenon lääketieteellisen puolen varjoon.