Vertaistukea syyskuussa

Simpukan vertaistukea syyskuussa 2024

Simpukan kautta voit löytää toisia tahatonta lapsettomuutta kohdanneita ja saada sekä antaa vertaistukea. Vertaistukea löytyy niin kasvokkain tapaavista ryhmistä kuin verkosta.

Syyskuun tapaamisissa kohtaavat muun muassa ensimmäistä lasta toivovat, lopullisesti lapsettomat ja lapsenlapsettomat. Vapaaehtoiset vertaistoimijamme listaavat tapaamiset Simpukan tapahtumakalenteriin.

Kasvokkaiset ja verkossa tapaavat vertaisryhmät

Simpukalla ja Helminauha-hankkeella on syyskuussa useita vertaistapaamisia ja chatteja. Löydät ne listattuna Simpukan tapahtumakalenterista.

Erityistä syyskuussa 2024

Lopullisesti lapsettomien vertaistapaamisia Helsingissä, Seinäjoella ja Turussa!

Helsinki, SYKE-tapaaminen tiistaina 3.9. klo 18-20. Simpukan Yksin ja Kaksin Elävien SYKE-verkoston kasvokkaiset tapaamiset Helsingissä syksyllä 2024. Tule mukaan tapaamaan muita lopullisesti lapsettomia. Keskusteluissa on sekä yhteinen lapsettomuus että ihan muutakin. Olet tervetullut mukaan juuri sellaisena kuin olet!
Paikkatiedot sähköpostitse: syke.simpukka@gmail.com.

Seinäjoki, SYKE-tapaaminen torstaina 5.9. klo 17-19.
SYKE-verkoston vapaaehtoiset järjestävät vertaistapaamisia Seinäjoella. Lisätietoa vertaistukikoordinaattorilta: viivi@simpukka.info.

Turku, SYKE-tapaaminen torstaina 12.9. kello 17 tapaaminen kahvilassa, jonka jälkeen pieni kävelyretki Ruissalon maisemissa. Tarkemmat tapaamistiedot vertaistukikoordinaattorilta: viivi@simpukka.info.

Vertaistapaamisia tahattomasti lapsettomille, joilla on lapsenlapsettomuuden kokemus


Sydänsimpukat – vertaistukea tahattomasti lapsettomille, joilla on lapsenlapsettomuuden kokemus 10.9.2024  18:30 – 20:00. Millaisia ajatuksia ja tunteita on tahattomasti lapsettoman mielessä, kun ikätovereista alkaa tulla isovanhempia? Tule juttelemaan ja verkostoitumaan muiden tahattomasti lapsettomien kanssa, joilla on omakohtainen lapsenlapsettomuuden kokemus. Osallistumisohjeet löydät Simpukan tapahtumakalenterista.

Haluaisitko kouluttautua Simpukan vertaistoimijaksi?

Vertaisena toimit omiin kokemuksiisi nojaten, tavallisen ihmisen taidoin. Vertaisryhmän ohjaaminen ei edellytä aiempaa kokemusta vertaistoiminnasta. Vertaisryhmien tapaamisia pidetään noin kerran kuussa, tai siten kuin sinulle parhaiten sopii. Vapaaehtoiset vertaistoimijat saavat Simpukalta tukea tehtäväänsä, sekä koulutusta vuosittain.

Vertaistoimijan koulutukseen saa osallistua myös siinä tapauksessa, että vertaistoiminta kiinnostaa vasta varovaisesti – koulutukseen osallistuminen ja starttikoulutuksen tekeminen ei vielä sido mihinkään.

Ohje: 
1) Ilmoittaudu kalenteriisi parhaiten sopivaan vertaistoimijakoulutukseen tällä lomakkeella.
2) Simpukan työntekijä ottaa sinuun yhteyttä pian ilmoittautumisesi jälkeen.
3) Tee ennen koulutusta omatoimisesti vertaistoimijan starttikoulutus verkossa. Saat starttikoulutuksen linkin myös sähköpostitse Simpukan työntekijältä. Starttikoulutuksen tekemiseen kannattaa varata noin puoli tuntia aikaa.
4) Tule Zoomiin linjoille päivänä, jolle ilmoittauduit. Saat linkin Zoomiin sähköpostitse Simpukan työntekijältä.

Simpukan ja Helminauhan vertaistoimijakoulutus pidetään syksyllä 2024 kolme kertaa. Koulutuksen sisältö on sama joka kerralla. Koulutukseen osallistutaan kotoa käsin omalla koneella tai puhelimella Zoomissa, ja se kestää noin tunnin.
Ajankohdat:
ma 23.9. klo 16.30-17.30
to 31.10. klo 16.30-17.30
ti 19.11. klo 16.30-17.30

Ilmoittaudu vertaistoimijakoulutukseen.

Lisätietoja: 
Viivi Selin, Simpukan vertaistukikoordinaattori, viivi@simpukka.info p. 040 5325 390
Laura Hirvonen, Helminauha-hankkeen hankesuunnittelija laura@simpukka.info p. 045 7873 5433 

Kysyttävää Simpukan vertaistuesta?

Vertaistukikoordinaattori Viivi Seliniltä voit kysyä lisätietoa vertaistuesta: viivi.selin@simpukka.info.