Simpukka-chatit

Simpukka-chatit tapahtuvat Tukinetissä ja keskusteluja ohjaavat koulutetut vapaaehtoiset chat-vertaisohjaajat. Chat-keskusteluissa keskustellaan anonyymisti. Avoimeen chat-ryhmään mahtuu 12 keskustelijaa kerrallaan, joten kannattaa tulla mukaan hyvissä ajoin.

Tukinetin chattiin löydät täältä. Jos olet uusi tukinetissä, niin luo itsellesi tunnukset ja kirjautumalla sisään pääset mukaan keskusteluun.

Vertaischattien ajankohdat löydät Simpukan tapahtumakalenterista.

Ryhmäkeskustelu Tukinetissä

Ryhmäkeskustelut mahdollistavat vertaistuen saamisen aikaan ja paikkaan katsomatta. Tukinetin ryhmäkeskusteluihin voi osallistua anonyymisti. 

Keskusteluun osallistuakseen tulee Tukinettiin luoda käyttäjätunnus.

Tukinetissä Simpukalla on kolme ryhmäkeskustelua, joista kaksi on yksityisiä. Nämä yksityiset keskustelut näkyvät vain kirjautuneille käyttäjille. Keskusteluun osallistuakseen henkilön tulee täyttää yksinkertainen hakemuslomake.

Kolme ryhmäkeskustelu-teemaa:

  • Simpukan vertaiskeskustelu -teema, jossa voi käydä keskustelua lapsettomuuden monista aiheista.
  • Simpukan yksityinen vertaiskeskustelu -teema tarjoaa tilan anonyymille keskustelulle silloin, kun aihe tuntuu erityisen sensitiiviseltä ja tahdot kohdata vertaisia niin sanotusti suljettujen ovien takana.
  • Helminauhan yksityinen vertaiskeskustelu -teema on tarkoitettu niille, jotka pohtivat tai käyvät läpi lahjasukusoluhoitoja, tai ovat jo saaneet lapsen lahjasoluhoitojen avulla.

Vertaisvälitys

Simpukan vertaisvälitys on netti-ilmoitustaulu, jossa vertaiset ilmoittavat omasta halukkuudestaan vertaistuen tarpeeseen tai tarjontaan omalla nimellä tai anonyymisti. Tuki on yksilöllistä ja vapaamuotoista. Vertainen ei ole koulutettu tukihenkilö, vaan samanlaisessa elämäntilanteessa oleva, jonka kanssa voi vaihdella ajatuksia ja kokemuksia. Vertaisvälitys sopii myös niille, joiden paikkakunnalla ei ole vertaistukiryhmää ja henkilöille, jotka kokevat ryhmätoiminnan itselleen vieraana.