Lapsettomien yhdistys Simpukka ry

Suomessa joka viides hedelmällisessä iässä oleva kohtaa tahattoman lapsettomuuden. Lukuina määrän on arvioitu olevan 300 000. Tahattoman lapsettomuuden taustalla voi olla terveyteen tai elämäntilanteeseen liittyviä asioita. Tahaton lapsettomuus on usein yksi aikuisiän suurimmista kriiseistä.

Lapsettomien yhdistys Simpukka ry on Suomen ainoa tahattoman lapsettomuuden asiantuntijaorganisaatio. Vuonna 1988 perustettu Simpukka edistää lapsettomien asemaa tiedon, tuen ja vaikuttamisen keinoin. Simpukan tavoitteena on, että Suomessa jokainen tahattoman lapsettomuuden kohtaava saa apua ja tukea. Simpukka ajaa muun muassa ei-kaupallisen sijaissynnytyksen laillistamista, hedelmöityshoitojen resurssien lisäämistä, tasa-arvoisen lapsiperheellistymisen mahdollistumista ja psykososiaalista tukea osana lapsettomuuden hoitopolkua.

Valtakunnallisesti toimivan Simpukan toimisto sijaitsee Tampereella. Lue lisää: Lapsettomien yhdistys Simpukka ry.

Tahattoman lapsettomuuden asiantuntija

Annamme asiantuntijahaastatteluja liittyen muun muassa tahattomaan lapsettomuuteen kokemuksena ja ilmiönä, lapsiperheellistymisen mahdollisuuksiin, sijaissynnytyslainsäädäntöön, hedelmöityshoitoihin, lahjasoluperheiden ja -taustaisten aihepiireihin sekä syntyvyyskeskusteluun. Autamme myös sopivien lähteiden ja haastateltavien etsinnässä.

Simpukan asiantuntijat löydät täältä: Simpukan yhteystiedot. Helminauha-hankkeen asiantuntijat löydät täältä: Helminauhan yhteystiedot.

Kokemusasiantuntijat

Simpukan kautta voit löytää erilaisissa elämäntilanteissa olevia tahattomasti lapsettomia haastateltavaksi. Ota yhteyttä Simpukan viestintäsuunnittelijaan hanna.parviainen@simpukka.info.

Tahattomasti lapseton, haluatko kertoa tarinasi medialle? Jätä meille yhteystietosi tällä lomakkeella: Kerro lapsettomuustarinasi medialle.

Tarinoita lapsettomuudesta

Simpukka kerää ja jakaa vuoden 2023 ajan tahatonta lapsettomuutta kohdanneiden tarinoita. Tarinat tuottavat tietoa lapsettomuuden moninaisista ilmenemismuodoista ja kokemuksesta sekä toimivat helposti saavutettavana vertaistukena. Tarinoita julkaistaan Simpukan Tarinoita lapsettomuudesta -blogissa. Osa tarinoiden kirjoittajista on lupautunut kertomaan tarinansa medialle. Mediayhteys hanna.parviainen@simpukka.info.

Lähetä tarinasi Simpukan ja Helminauhan käyttöön tällä lomakkeella: Tarinoita lapsettomuudesta -lomake.

Simpukka-lehti

Neljä kertaa vuodessa ilmestyvä Simpukka-lehti on Suomen ainoa tahattoman lapsettomuuden asiantuntijalehti ja Simpukka ry:n jäsenlehti.

Lue Simpukka-lehden artikkeleja täällä: Simpukka-lehden artikkeleja.