Simpukan vaikuttajatiimi

Simpukan parikymmenhenkinen vaikuttajatiimi koostuu vaikuttamistoiminnasta innostuneista vapaaehtoisista. Tiimi kokoontuu kuukausittain, pääsääntöisesti verkkovälitteisesti.

Vaikuttajatiimiä koordinoivat Simpukan toiminnanjohtaja ja järjestötyöntekijä. Tiimi perustettiin syksyllä 2021 vahvistamaan yhdistyksen vaikuttamistoimintaa.

Vuosina 2021–2023 vaikuttajatiimi on osallistunut muun muassa yhdistyksen strategiaprosessiin, keskenmenokyselyn ja -raportin toteutukseen, työelämämateriaalien tuottamiseen, Tarinoita lapsettomuudesta -projektiin, mielipidekirjoituksen laatimiseen ja Monimuotoiset perheet -verkoston hallitusohjelmatempaukseen.

Simpukan vaikuttamistoimintaan osallistuu myös Simpukan hallitus. Hallitukseen voivat hakea kaikki yhdistyksen jäsenet. Haku on vuosittain loppuvuodesta.

Lue lisää Simpukan ajankohtaisesta vaikuttamistoiminnasta.

Helpoiten vaikuttamistyöhön voi tarttua tekemällä matalan kynnyksen Vaikuta itse! -tehtäviä.

Vaikuttajatiimiläisten palautteita

”Pienryhmissä keskustelut ovat olleet antoisia – -. Koen että jokainen saa äänensä kuuluviin. Meillä on hyvä ryhmähenki ja uskon että juuri se on se kantava voima toiminnassamme. Joka tapaamisen jälkeen on jäänyt hyvä fiilis. Simpukan kuukauden Vaikuta itse! -tehtävät ovat olleet hyviä esimerkkejä siitä, mitä jokainen voi tehdä edesauttaakseen lapsettomien aseman parantamista.”

“Se tuo merkitystä omaan elämään, kun voi ammentaa omista vaikeuksista jotain, mikä toivottavasti auttaa monia ihmisiä.”

”Kirjoittamiskoulutuksista iso kiitos, olivat erittäin innostavia ja niihin oli helppo osallistua.”

Vaikuttajatiimiläiset kertovat kokevansa toiminnassa merkityksellisimmäksi:

”Yhdessä asioista puhuminen, mikä tukee omaa toimintaa esim. somessa. Uskallusta kirjoittaa asioista, kun on keskustellut muiden kanssa aiheesta.”

”Suorat vaikuttamismahdollisuudet eri tahoihin Simpukka organisaation avulla.”

”Pääsen vaikuttamaan tahattomasti lapsettomien asemaan ja tekemään sitä näkyväksi.”