Simpukan vapaaehtoinen tukee ja vaikuttaa

Simpukan vapaaehtoiset mahdollistavat vertaisten kohtaamisia. He myös vaikuttavat omalla kokemuksellaan ja toiminnallaan lapsettomien asemaan yhteiskunnassa. Vapaaehtoiset mahdollistavat yhdistyksen toiminnan ja ovat mukana sen kehittämisessä, joten jokaisen panos on äärimmäisen tärkeä. Simpukan toimintaan voi osallistua itseä kiinnostavalla tavalla silloin, kun se parhaiten sopii.

Tule Simpukan vapaaehtoiseksi!

Vertaisryhmien vertaistoimija

Vertaistoimija mahdollistaa vertaistuen saamisen ja antamisen omalla paikkakunnalla tai verkossa. Tapaamisia voi järjestää sekä videon välityksellä Zoomissa että kasvotusten.

Chat-ohjaaja

Chat-ohjaaja on verkkovertainen, jolla on näppäimistö ja hiiri hallussa ja kiinnostus keskustella lapsettomuudesta vertaisten kanssa anonyymissä chat-ympäristössä Tukinetissä.

Facebook-ryhmien moderaattori

Facebook-ryhmän moderaattori seuraa keskusteluja ja halutessaan kommentoi keskusteluja. Tarvittaessa hän muistuttaa sääntöjen noudattamisesta ja ilmoittaa epäselvistä tilanteista ryhmän ylläpitäjille eli Simpukan työntekijöille. Moderaattorit työskentelevät tiiminä, johon kuuluu moderaattorien verkosto ja toimiston väki.

Parisuhdetoiminnan vertaisohjaaja

Parisuhdetoiminnan koulutetut vertaisohjaajat mahdollistavat SimpukkaParit-tapaamisia: Rikasta minua! -viikonloppukursseja, SimpukkaParit-päiviä ja SimpukkaParit-iltoja. Vertaisuuteen perustuva parisuhdetoiminta saa voimansa siitä tiedosta, että emme ole ainoita!

Simpukka-lehden toimituskunnan jäsen

Lehden tekemisessä voi olla mukana monella tavalla ja hyödyntää juuri omaa osaamista. Lehdessä voi toimia muun muassa kirjoittajana, oikolukijana, valokuvaajana ja kuvittajana. Simpukka-lehden toimituskunta myös ideoi ja suunnittelee tulevia lehtiä.

Simpukan vaikuttajatiimin jäsen

Simpukan vaikuttajatiimi kehittää ja vaikuttaa tahatonta lapsettomuutta kokevien asemaan. Vaikuttajatiimiin haetaan uusia jäseniä kerran vuodessa. Lue lisää: Simpukan vaikuttajatiimi.

Vaikuta matalalla kynnyksellä!

Kuka tahansa tahattomasti lapsettomien asiat tärkeäksi kokeva voi suorittaa yksinkertaisia, itse tehtävävalikoimasta valitsemiaan vaikuttamisen tehtäviä. Tehtäviä on esimerkiksi lapsettomuusaiheisen materiaalin vieminen paikalliseen neuvolaan, some-julkaisujen jakaminen tai viestin lähettäminen kansanedustajalle tai muulle vaikuttavalle taholle.

Simpukan hallituksen jäsen

Simpukan hallituksessa pääsee vaikuttamaan tahattomasti lapsettomien asemaan ja hyvinvointiin yhteiskunnassa. Hallituksen jäsenet kehittävät konkreettisesti Suomen ainoan lapsettomien asemaa edistävän järjestön toimintaa.

Kokemusasiantuntija & mediavertainen

Kokemusasiantuntija jakaa omalla tarinallaan tietoa lapsettomuuden kokemuksesta ammattilaisille, oppilaitoksissa sekä muulle yleisölle mediassa, somessa ja erilaisissa yhteisöissä.

Simpukka saa säännöllisesti medialta pyyntöjä saada haastatella tahattomasti lapsettomia. Haluatko kertoa tahattoman lapsettomuuden kokemuksesi medialle mediavertaisena? Kerro itsestäsi ja tilanteestasi vastaamalla linkissä olevan lomakkeen kysymyksiin. Tietojasi ei koskaan anneta medialle kysymättä aina ensin erikseen suostumustasi. Voit milloin tahansa ottaa yhteyttä Simpukkaan ja pyytää tietojesi muuttamista, poistamista tai säilyttämistä seuraavan vuoden listaukseen. Ilmoittaudu Simpukan mediavertaiseksi: Mediavertainen 2023.

Simpukka - Vapaaehtoistoiminta

Tule mukaan!

Simpukan vapaaehtoiset saavat koulutuksen vapaaehtoistehtävään ja jatkuvaa tukea tehtävässä toimimiseen. Vapaaehtoinen toimii omiin kokemuksiinsa nojaten, tavallisen ihmisen taidoin ja omaa osaamista hyödyntäen.

Vapaaehtoiset saavat tunnustusta ja ylitsevuotavan kiitoksemme tehdystä toiminnasta. Halutessasi annamme kirjallisen todistuksen vapaaehtoistehtävästä esimerkiksi CV:tä varten.

Tule mukaan lapsettomien yhteisöön, saat itsekin paljon!

Oletko sinä kiinnostunut vertaisena toimimisesta ja vapaaehtoisuudesta Simpukassa? Ota yhteyttä vertaistukikoordinaattori Janina Lehtiseen janina@simpukka.info.

Tervetuloa mukaan!