Maaseudun Terveys ja Lomahuolto ry:n vertaislomia kesälle 2024

Simpukka-yhdistys hakee vuosittain Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:ltä tuettuja lomia eri kohderyhmilleen. Simpukalle ja Helminauha-hankkeelle on myönnetty kolme vertaislomaa kesäkaudelle 2024. Hakuaika lomille on alkanut! Simpukka ry:n vuoden 2024 tuetut lomat löydät MTLH:n verkkosivuilta.

Vertaisloma tahatonta lapsettomuutta kokeneille lapsiperheille ja odottajille.
Loman ajankohta: 2.-7.6.2024
Paikka: Kuortaneen Urheiluopisto

Vertaisloma lahjasoluilla lapsia saaneiden itsellisten vanhempien perheille.
Loman ajankohta: 30.6.-5.7.2024
Paikka: Liikuntakeskus Pajulahti

Vertaisloma lahjasoluilla lapsia saaneille, kahden vanhemman lapsiperheille.
Loman ajankohta: 21.-26.7.2024
Paikka: Kunnonlähde Kankaanpää

Mikä on tuettu loma?

Tuettu loma on Maaseudun Terveys ja Lomahuolto (MTLH) ry:n järjestämä loma vertaisryhmille ja lapsiperheille.

Vertaislomien tavoitteena on, että lomalaiset virkistyvät, tapaavat toisia samassa tilanteessa olevia sekä saavat vertaistuen ja lomaohjelman kautta voimavaroja arkeen. Lomalla on mahdollisuus osallistua ohjattuihin toimintatuokioihin oman jaksamisen ja toimintakyvyn mukaisesti. Tuettujen lomien ohjelmarungosta ja -sisällöstä ei vastaa Simpukka-yhdistys, vaan lomakohde ja sen ohjaajat.

Lapsiperheiden erityislomilla ohjelma sisältää perheenjäsenten yhteistä tekemistä, eri-ikäisille lapsille suunnattua toimintaa ja vanhemmille suunnattuja ryhmäkeskusteluja. Loman aikana 1-4 vuotiailla lapsilla on mahdollisuus osallistua neljä kertaa kahden tunnin lapsiparkkiin.

Huom! Alle yksivuotiaille ei ole tarjolla lastenhoitoa ja omaa ohjelmaa. Loma palvelee parhaiten perheitä, joissa lapset ovat tätä vanhempia. 

MTLH vastaa myönnettyjen lomien kohteista ja niiden sijainnista. Lomakohde ja sen ohjaajat vastaavat tuetun loman ohjelmarungosta ja -sisällöstä. Simpukka-yhdistys ja Simpukan Helminauha-hanke toimivat vain lomien hakijoina. 

Tuetut lomat ovat suunnattu ihmisille, joiden olisi muuten taloudellisesti haastavaa tai mahdotonta päästä lomalle. Myös terveydelliset ja sosiaaliset haasteet ovat perusteita loman tarpeelle. Tuetun loman voi saada maksimissaan kolmen vuoden välein ja enintään kolme kertaa kymmenen vuoden aikana. 

Tarkempia tietoja lomista

Lapsiperhelomille voi osallistua 10 perhettä ja aikuisten lomille 20 henkilöä.

Loman omavastuuosuus on 25 €/vrk aikuisilta, alle 17-vuotiailta ei peritä omavastuuta.

Lomaan sisältyy täysihoito, majoitus kahden hengen huoneessa tai perhekoon mukaisissa huoneissa/huoneistoissa, ryhmäkohtainen ohjelma, yleinen vapaa-ajan ohjelma, lomapaikan allasosaston ja kuntosalin käyttö. Perhelomilla 1-3 vuotiaiden lastenhoito (4 x 2h).

Miten haet tuettua lomaa?

Lomatukihakemus tehdään järjestävän lomajärjestön sivuilla.

Ohjeet lomalle hakemisesta löydät Maaseudun Terveys ja Lomahuolto ry:n sivuilta.

HUOM! Simpukka ry ei vastaa lomien myöntämisestä, vaan lomat myöntää MTLH ry. Tiedustelut lomahakemuksen tilanteesta tehdään MTLH:n kautta.

Tuetut lomat ovat suunnattu ihmisille, joiden olisi muuten taloudellisesti haastavaa tai mahdotonta päästä lomalle. Myös terveydelliset ja sosiaaliset haasteet ovat perusteita loman tarpeelle. Jokainen hakemus käsitellään yksilöllisesti ja luottamuksellisesti. Tuetun loman voi saada maksimissaan kolmen vuoden välein ja enintään kolme kertaa kymmenen vuoden aikana.

Hakemukset säilyvät automaattisesti jonossa mahdollisia peruutuspaikkoja varten. Perusteluja-kohtaan on syytä kirjoittaa myös mahdolliset ruokavaliossa huomioitavat asiat. Lemmikkieläimen mukaan ottamisesta on sovittava suoraan lomakohteen kanssa.

Lomatukihakemusta tehdessäsi huomioi seuraavat asiat:

  • Hakemus täytetään huolellisesti, puutteellisesti täytettyjä hakemuksia ei käsitellä
  • Hakemuksesta tulee ilmetä selkeästi loman kohderyhmään kuuluminen (lapsellinen lapseton, lahjasoluperhe, lopullisesti lapseton )
  • Avo-/aviopuolisot täyttävät yhteisen hakemuksen, jos lomatukea haetaan samalle lomalle
  • Lomavalinnat tehdään niiden perusteiden mukaan, jotka hakija on hakemuksellaan ilmoittanut lomatuen tarpeelleen. Hakemuksen perusteluosan täyttäminen on hakemuksessa erittäin tärkeä kohta!
  • Lomatukihakemukseen merkitään sille varattuun kohtaan tieto järjestöstä/yhdistyksestä, jonka varaamaa lomajaksoa anotaan. Lomalle hakeminen ei kuitenkaan edellytä järjestön/yhdistyksen jäsenyyttä!
  • Myönteisistä lomatukipäätöksistä ilmoitetaan lomatuen saajalle n. 2 kk ennen loman alkamispäivää. Mahdollisissa peruutuksissa lomatuen saaja peruuttaa myönnetyn lomatuen henkilökohtaisesti suoraan lomajärjestöön.  
  • Henkilötunnus ilmoitetaan täydellisenä sekä muut henkilö- ja osoitetiedot.  

Lisätietoja

  • Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry lomat(a)mtlh.fi,  puh. 010 2193 460 (puhelinaika arkisin klo 9-13).
  • Simpukan vertaistukikoordinaattori Janina Lehtinen, janina.lehtinen(at)simpukka.info, puh. 040 532 5390
  • Helminauha-hanke hankesuunnittelija Laura Hirvonen, laura.hirvonen(at)simpukka.info, puh. 040 532 3010 (lahjasoluperheiden tuetut lomat)