Esteettömyys ja saapuminen

Tämä esteettömyyskuvaus on Simpukan työntekijän kirjoittama, eikä se täten ole virallinen esteettömyyskartoitus. Kuvaus päivitetty viimeksi 29.11.2023. Jos sinulla on kysyttävää tiloistamme tai saapumisesta, lähetä sähköpostia toimistoaikana osoitteeseen simpukka@simpukka.info. Henkilökunnan yhteystiedot löytyvät Simpukan verkkosivuilta.

Saapuminen

Toimiston käyntiosoite 

  • Simpukka ry, Tampellan Esplanadi 8 B LH 35, 33100 Tampere
  • Google Mapsin koordinaatit: 61.505363541071645, 23.76546369475332

Saapuminen bussilla Tampereen rautatieasemalta

  • Pysäkki Rautatieasema B 0810, jolta lähtevät bussit 11 Tays Arvo sekä 30/31 Ranta-Tampella. Jää pois pysäkillä Tampella.
  • Pysäkki Rautatieasema B 0810, jolta lähtee bussi 26 Petsamo. Jää pois pysäkillä Lapintie.
  • Tampereen joukkoliikenteen aikataulut ja reitit

Saapuminen omalla kulkuvälineellä

  • Pieni pyöräteline kadun varressa rakennuksen syvennyksessä Tampella 0702 -bussipysäkin kohdalla.
  • Toimiston lähellä on kolme parkkihallia: Keskusparkki (Törngrenin aukio 1), Massun parkki (Puuhiomonkuja) ja Pellavan parkki (Verstaankatu 2). Massun parkki on lähimpänä, mutta Keskusparkki ja Pellavan parkki ovat parkkimaksuiltaan huomattavasti Massun parkkia halvempia (tilanne 15.11.2023).
  • Suoraan toimiston kohdalla on Tampellan Esplanadin kadunvarressa muutama maksullinen parkkiruutu.
  • Kuvallinen ohje Keskusparkista toimistolle sekä Google Mapsin isot karttakuvat saapumisen avuksi ovat tämän sivun lopussa.

Sisäänkäynti toimistolle

Simpukan toimisto sijaitsee Tampereella Tampellan Esplanadilla aivan Sale Tampellaa vastapäätä, kerrostalon katutasossa, ikkunat kadulle päin. Sisäänkäynti Tampellan Esplanadilta. 

Kadulta vie ulko-ovelle loiva, kaiteella varustettu pyörätuoliluiska. Soita saapuessasi ovikelloa, niin avaamme oven. Ovikellopaneeli on oven oikealla puolella. Ovikellon nappula on noin 151 cm korkeudella maasta, nappuloiden ylimmässä rivissä toinen nappula vasemmalta. Nappulan kohdalla lukee SIMPUKKA RY LH35. Ovikello päästää hiljaisen, jatkuvan merkkiäänen, kun oven voi avata. Jos ovi ei tunnu aukeavan, tai et ehtinyt kuulla merkkiääntä, soita ovikelloa uudestaan. 

Ulko-oven leveys on noin 88 cm. Sisällä käytävässä on loiva luiska ylös aulatasanteelle. Käytävän ja aulan välisen välioven leveys on noin 88 cm.

Simpukan ovi on aulaan saapuessa vasemmalla. Toimiston oven leveys on noin 88 cm. Kaikissa ovissa on noin 3 cm kynnykset. Toimiston ovessa ei ole erillistä ovikelloa. Ulko-oven avaava henkilö avaa tulijalle myös toimiston oven.

Yleistä tiloista

Toimistomme on valoisa ja hieman kaikuva avokonttori. Toimistolla on kylminä vuodenaikoina viileä huoneilma ja kylmät lattiat pattereista huolimatta, joten tänne tullessa kannattaa pukeutua lämpimästi. 

Toimiston ovesta sisään tullessa on heti oikealla puolella vessan ovi. Naulakot ovat ovelta katsoen vasemmalla puolella. Naulakoiden vieressä on kori, josta voi lainata sisätossuja.

Tilamme on jaettu kaappien ja sermien avulla kahteen osaan. Ovelta katsoen oikealla puolella on yleinen kahvihuone. Keskellä tilaa on iso pöytä, jonka ympärille saa sekä käsinojallisia että käsinojattomia tuoleja. Pöytälevyn alareunan korkeus on 70 cm. 

Kahvihuoneen oikeanpuoleisessa takanurkassa on pieni keittiötila. Keittiötilan kulkuleveys on 70 cm ja keittiön lavuaarin etureunan korkeus 90 cm. Keittiötilassa oleva keittolevy on poistettu käytöstä. 

Toimistotilan vasen puoli kaappien ja sermin takana on henkilökunnan työtila, jonne muiden tilojen käyttäjien ei tule mennä ilman lupaa. Työtilassa on henkilökunnan äänieristetty puhelinkoppi sekä henkilökohtaiset työpisteet. Erityisesti pienten lasten kanssa saapuvien aikuisten vastuulla on huolehtia siitä, että lapset eivät pääse leikkimään työtilan puolelle.

Opas- ja avustajakoirat ovat lämpimästi tervetulleita toimistollemme. Tulethan toimistolle ilman voimakkaita hajusteita.

Tilassa ei ole induktiosilmukkaa. Toimistolla noudatetaan Simpukan turvallisemman tilan periaatteita.

WC-tilat

Toimistomme vessa ei ole esteetön. Vessassa ei mahdu kääntymään pyörätuolilla, eikä vessassa ole tukikahvoja tai hälytysnappia. Lähin julkinen, esteetön vessa on 400 metrin päässä Museokeskus Vapriikissa (Alaverstaanraitti 5) museon aukioloaikoina.

Vessan oven leveys noin 70 cm, ja kynnyksen korkeus 4 cm. Valonkatkaisija on ovelta katsoen vasemmalla puolella. Vessanpytyn istuinkorkeus on 40 cm ja lavuaarin reunan korkeus 80 cm. Lavuaarin oikealla puolella on yhteiskäytössä käsipyyhe. Paperisten käsipyyhkeiden teline on korkealla pytyn päällä. Roskis on lavuaarin alla.

Meillä käy vessapassi.

Ohje Keskusparkin parkkihallista Simpukan toimistolle saapumiseen

Keskusparkin sisäänkäynnin osoite on Törngrenin aukio 1.

Parkkihalliin sisään ajettaessa on heti tasolla P-1 muutama invaruutu sisäänkäynnistä katsoen etuoikealla seinustalla.Sisäänajo kuvassa oikealla keltaiseksi maalattujen pylväiden luona. Invapaikat kuvassa vastakkaisella seinustalla. Kuva on otettu lähimmän uloskäynnin ovelta.

Jalankulkijalle lähin uloskäynti parkkihallista Tampellan Esplanadin katutasolle on autojen sisäänajosta katsoen vasemmalla. Lasiovessa lukee ULOS Esplanadi.

Lasioven takana on pieni välitila, josta pääsee vasemmalle toisen lasioven kautta porrastasanteelle. Molemmat ovet aukeavat parkkihallista poistuessa ulospäin, ja ovien kulkuleveys on noin 85 cm. Ovissa ei ole avausnappuloita.

Porrastasanteelta pääsee hissiin. Katutason kerros on numero 1, vihreällä ympyröity nappula. Hissistä poistutaan suoraan läpi vastakkaisen puolen ovesta. Heti oven takana on lyhyt, loiva luiska lattiatasoon. Hissin oikealla puolella on 10 portaan rappuset samaan katutason 1. kerrokseen. Ovi ulos kadulle on hissiltä katsoen etuoikealla.

Näkymä ulkoa päin parkkihallin 1. kerroksen hissiaulaan. Parkkihallin ulko-ovi on päiväsaikaan auki. Yöllä ovet ovat lukittuna klo 21–06, jolloin kulku parkkihalliin on vain P-kortilla tai P-lipukkeella.

Näkymä parkkihallin uloskäynniltä kohti Simpukan toimistoa. Kuvan lähin rakennus suoraan edessä on Sale Tampella.

Tampellan Esplanadin erisuuntaisten kaistojen välissä on puistoalue ja Sale Tampellan rakennus. Simpukan toimisto on suunnilleen parkkihallin uloskäyntiä vastapäätä, mutta toisella puolen puistoa ja Salen etupihaa.

Kartat toimistolle saapumiseen

Ilmakuvakartta parkkihallilta Simpukan toimistolle sekä lähimpien bussipysäkkien paikat.

Ilmakuvakartta: Kuvat ©2023 Airbus,CNES / Airbus, Maxar Technologies, Karttatiedot © 2023 Google Maps.

Kartta Keskusparkilta Simpukan toimistolle sekä lähimpien bussipysäkkien paikat.

Karttatiedot © 2023 Google Maps.