Uusia suuntia

Harras lapsitoiveeni ei toteutunut ensimmäisessä avioliitossa. Lapsettomuuskriisi päättyi avioeroon. Silloin jouduin miettimään elämäni tarkoitusta. Määritteleekö äitiys naisen arvon? Mitä muuta tärkeää voin tehdä, jos minusta ei tule äitiä?

En viihtynyt silloisessa työssäni ja päätin jatkaa opiskelua yliopistossa. Se oli elämäni paras päätös. Opiskelu ei olisi ollut mahdollista pienten lasten äitinä, koska mieheni ei osallistunut kotitöiden tekoon. Aika on tärkein voimavara asioiden toteuttamiseen. Lapsettomana voin käyttää aikaani haluamallani tavalla ja valitsin itseni kehittämisen. Sain opiskelun kautta uuden, kiinnostavan ammatin ja paljon sisältöä elämääni. Kun lapsitoive ei toteudu, kannattaa kääntää katse muihin unelmiin ja tavoitteisiin, joihin voi suunnata aikansa ja energiansa.  

Lapsettomana löysin myös vertaistuen tärkeyden ja polun vapaaehtoistyön tekemiseen, joista saan merkityksen tunnetta ja iloa elämääni.

Nimimerkki Uusia tavoitteita kohti 

Lapsettomien yhdistys Simpukka ry

Simpukka ry:n vuoden 2024 teemana on Tahattomasti lapsettomana Suomessa. Simpukka kerää ja jakaa vuoden 2024 ajan tahatonta lapsettomuutta kohdanneiden kirjoituksia, jotka liittyvät yhteiskuntaan. Voit kirjoittaa omista kokemuksistasi, mielipiteitäsi tai kannanottojasi.