Neljä keskenmenoa

Reilun kahden vuoden aikana olen tullut spontaanisti raskaaksi viisi kertaa. Neljä raskautta on mennyt varhaisessa vaiheessa kesken. Vihdoin kolmannen keskenmenon jälkeen pääsin jonoon tutkimuksiin, josta ei syytä löytynyt. Pieni kohdun rakennepoikkeavuus on saattanut vaikuttaa.

Kohtu leikattiin pitkän harkinnan jälkeen, kun kovasti itse jouduin perään kyselemään, mihin päätökseen tulevat. Pompoteltiin polilta toiselle, eikä kukaan tuntunut haluavan ottaa kantaa. Kohdattu on useita empaattisia sekä epäempaattisia lääkäreitä.

Nyt vasta kun marssin yksityislääkärin pakeille viimeisimmässä raskaudessa, hän määräsi tukilääkkeet. Ja vasta tämä raskaus on pysynyt. Julkisella ei tukilääkkeistä edes puhuttu, todettiin vaan, että kaikki on tutkittu, vaikka asia ei tosiaankaan ollut niin.

Julkiselta sain tässä onnistuneessa raskaudessa varhaisultran, en yhtään kontrollia, kun raskaus todettiin normaaliksi, vaikka esitin suuren huoleni raskauden onnistumiseksi. Neuvolapsykologin kanssa muutaman kerran keskusteltu silloin, kun on paikalla. Näitäkin aikoja peruttu useampi. Aika yksin on saanut olla, koska julkiselle puolelle nämä varhaiset keskenmenot tuntuvat olevan aika mitätön juttu.

Nimimerkki Susku

Lapsettomien yhdistys Simpukka ry

Simpukka ry:n vuoden 2024 teemana on Tahattomasti lapsettomana Suomessa. Simpukka kerää ja jakaa vuoden 2024 ajan tahatonta lapsettomuutta kohdanneiden kirjoituksia, jotka liittyvät yhteiskuntaan. Voit kirjoittaa omista kokemuksistasi, mielipiteitäsi tai kannanottojasi.