Verkkoluento: Syöpä ja tahaton lapsettomuus

Ajankohta: Tiistaina 8.10.2024 kello 18-19.30
Paikka: Verkossa, Zoom-alustalla

Syöpädiagnoosi pysäyttää ja voi muuttaa elämän suuntaa monin tavoin. Yksi suurimmista haasteista on mahdollinen hedelmällisyyden menettäminen. Syöpähoidot voivat vaikuttaa merkittävästi hedelmällisyyteen, ja lapsettomuuden kokemus on monelle syöpää sairastavalle tai siitä selviytyneelle suuri kriisi, jopa suurempi kuin itse syöpädiagnoosi. Sairastuneen lisäksi uusi elämäntilanne koskettaa myös sairastuneen mahdollista kumppania. 

Verkkoluennon aikana käsittelemme syövän ja sen hoitomuotojen vaikutuksia hedelmällisyyteen, sekä erilaisia keinoja ja mahdollisuuksia, joita on tarjolla lapsettomuuden kriisin käsittelemiseksi ja siitä selviytymiseksi. 

Verkkoluennolla kuullaan asiantuntijoita Pirkanmaan Syöpäyhdistykseltä ja Lapsettomien yhdistys Simpukka ry:stä sekä kokemusasiantuntijan puheenvuoro. Tilaisuuden loppuun on varattu aikaa keskustelulle ja kysymyksille.

Voit myös esittää ennakkokysymyksiä verkkolomakkeen kautta.

Verkkoluennon puheenvuorot

Piia Savio
Lapsettomien yhdistys Simpukka ry:n toiminnanjohtaja.

Janika Rättö
Sairaanhoitaja, seksuaalineuvoja, seksuaaliterapeuttiopiskelija
Psykososiaalisen tuen asiantuntija Pirkanmaan Syöpäyhdistyksellä.

Kokemuspuheenvuoro: Anne Hämäläinen
Anne on syövän sairastanut ja siitä johtuneen tahattoman lapsettomuuden kokenut kanssakulkija, jonka lapsitoive toteutui lopulta kotimaan adoption kautta. Kohtuuttomat ry:n perustajajäsen (nykyisin osa Simpukkaa), sijaissynnytyksen sallimisen puolestapuhuja ja vankkumaton vertaistuki sitä tarvitseville.

Osallistuminen verkkoluennolle

Verkkoluennolle osallistuminen on kaikille avointa ja maksutonta ja sille ei tarvitse ilmoittautua. Se järjestetään Zoom-alustalla, jonka käyttö on osallistujalle maksutonta. Voit käyttää Zoomia tietokoneesi selaimella tai ohjelmalla. Puhelimella osallistuessa tulee ladata Zoom-sovellus.
Tutustu: ohje video-ohjelmisto Zoomin käyttöön.

Osallistu verkkoluennolle 8.10. kello 18.00 tällä linkillä.
Tapaamistunnus: 827 4476 8118
Salasana: luento2024

 

Lämpimästi tervetuloa!