Olen löytänyt paikkani

Tarinoita lapsettomuudesta: lopullinen lapsettomuus.

Sinulle olen 60-vuotias tahattomasti lapseton nainen. Itselleni olen vieras. En tiedä ikääni, en tarkoitustani vaikka olen yrittänyt kerta toisensa jälkeen. 

Simpukan juhlavuoden kunniaksi meitä pyydettiin kirjoittamaan oma tarinamme lapsettomuudesta. Sanat eivät tule helposti. Jokainen niistä täytyy punnita tarkoin. 

Jos tarkastelen elämääni taaksepäin, olisinko voinut  tehdä toisin murrosiässä, silloin kun nainen saavuttaa kykynsä tulla raskaaksi. Heti 15 ikävuoden koin ihmeellisen elämänvaiheen. Minun kuukautiseni eivät koskaan alkaneet. Äitini huolestui, itse en ymmärtänyt asiassa olevan mitään huolestumisen arvoista. Alkoi tutkimukset ja käynnit lääkärillä. 

Hoitoihin meni pienestä palkastani paljon rahaa (olen naisvaltaisella alalla). Huonoina aikoina Simpukan jäsenyys oli voimavarani. Terapiaakin olisin tarvinnut. 

Vuodet kuluivat ja kuluttivat. Olen nyt löytänyt paikkani yhteiskunnassa ja istun tukevalla oksalla. Käyn yhä työssä. Kohtaan yhä lapsia, lapsiperheitä ja lapsellisia työkavereita. Hymyssä suin. 

Minun on ihan hyvä olla. Sama puoliso on rinnallani ja pitää minusta huolta. Huonoina hetkinä saan levähtää hänen sylissään. 

Nimimerkki Tahtomattani ja tahattomasti lapseton ja lapsenlapseton kummitäti

Lapsettomien yhdistys Simpukka ry

Simpukka ry:n vuoden 2024 teemana on Tahattomasti lapsettomana Suomessa. Simpukka kerää ja jakaa vuoden 2024 ajan tahatonta lapsettomuutta kohdanneiden kirjoituksia, jotka liittyvät yhteiskuntaan. Voit kirjoittaa omista kokemuksistasi, mielipiteitäsi tai kannanottojasi.