Simpukan vertaistukea kesäkuussa 2024

Simpukan kautta voit löytää toisia tahatonta lapsettomuutta kohdanneita ja saada sekä antaa vertaistukea. Vertaistukea löytyy niin kasvokkain tapaavista ryhmistä kuin verkosta.

Kesäkuun tapaamisissa kohtaavat muun muassa ensimmäistä lasta toivovat, odottajat ja lapselliset lapsettomat. Vapaaehtoiset vertaistoimijamme listaavat tapaamiset Simpukan tapahtumakalenteriin.

Kasvokkaiset ja verkossa tapaavat vertaisryhmät

Simpukalla ja Helminauha-hankkeella on kesäkuussa useita vertaistapaamisia ja chatteja. Löydät ne listattuna Simpukan tapahtumakalenterista.

Erityistä kesäkuussa 2024

Helsinki: Lapsitoiveryhmän tapaaminen 4.6. klo 17.30
Paikka: Helsingin keskustakirjasto Oodi, Ryhmätila 8. Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki, Suomi

Kokoontumisiin ovat tervetulleita kaikki ensimmäistä lasta toivovat. Tarkoituksena on keskustella vapaamuotoisesti ja jakaa vertaistukea. Tapaamisiin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Lisätietoja tapaamisesta saat sähköpostitse osoitteesta helsinki.simpukka@gmail.com.

Lämpimästi tervetuloa osallistumaan Helsingin lapsitoiveryhmän tapaamisiin!

Lapsitoive-vertaischat Tukinetissä 5.6. klo 18.30-20
Tule keskustelemaan vertaisten kanssa Lapsitoive-vertaischattiin Tukinettiin keskiviikkoa 5.6. klo 18.30 alkaen!

Lapsitoive-vertaischattiin ovat tervetulleita henkilöt, joilla ei ole lasta ja jotka toivovat ensimmäistä lastaan. 

Keskustelua ohjaavat koulutetut vapaaehtoiset chat-ohjaajat. Chat-keskusteluissa keskustellaan anonyymisti. Avoimeen chat-ryhmään mahtuu 12 keskustelijaa kerrallaan, joten kannattaa tulla mukaan hyvissä ajoin!

Jos olet uusi Tukinetissä, niin luo itsellesi tili . Kun olet liittymässä vertaischatiin, niin sinun tulee ensin kirjautua Tukinetiin. “Liity tähän ryhmächatiin” -valinta tulee näkyviin vasta sen jälkeen, kun olet kirjautunut sisään Tukinetiin. 

Tukinetin chattiin löydät täältä: https://tukinet.net/ryhmachatit/lapsitoive-vertaischat-47/.

Vertaischatit mahdollistavat vertaisten kanssa keskustelut kotisohvalta käsin, asuinpaikasta riippumatta. Tule siis rohkeasti mukaan keskustelemaan mielen päällä olevista asioista vertaisten kanssa!

Helsinki: Simpukan odottajille ohjattu vertaistuellinen tapaaminen 17.6. klo 17-19
Maanantaina 17.6. klo 17-19 järjestetään Simpukan odottajille ohjattu vertaistuellinen tapaaminen livenä Helsingissä Kätilökulman tiloissa. Illan ohjaajina toimivat Kätilö Lilli Radice sekä Simpukan odottajien vertaisohjaaja Salli Moilanen.

Illan aikana keskustellaan Lillin johdolla mm. läsnäolosta itselle ja omille tunteille, puhumme mielen valmistamisesta synnytykseen sekä teemme lopuksi läsnäoloharjoituksen. Illan aikana on myös mahdollista esittää kysymyksiä odotukseen, synnytykseen tai vauvan syntymän jälkeiseen aikaan liittyen.

Lilli Radice on koulutukseltaan kätilö ja sertifioitu doula. Lillillä on vastaanotto Töölössä Kätilökulmassa ja hänen palveluihinsa tällä hetkellä kuuluu mm. synnytykseen valmistautumisen keskustelut sekä synnytyskokemuksen käsittelyyn erilaiset keskustelut.

Tutustu Lilliin tarkemmin: Kätilö Lilli Radice | Kätilökulma, Topeliuksenkatu 16, Helsinki (katilokulma.fi)

Tapaaminen on ilmainen ja paikalle mahtuu 8 osallistujaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova ja estymisestä tulee ilmoittaa mahdollisimman pian.

Ilmoittautumiset ja lisätietoja sähköpostitse 14.6. perjantaihin mennessä: helsinki.odottajat.simpukka@gmail.com

Nuorten Simpukka -vertaischat Tukinetissä 19.6. klo 18.30-20
Nuorten Simpukka -vertaischattiin ovat tervetulleita nuoret ja nuoret aikuiset, joilla on tahattoman lapsettomuuden kokemus. Vertaischat on suunnattu 15-25 -vuotiaille.

Keskustelua ohjaavat koulutetut vapaaehtoiset chat-ohjaajat. Chat-keskusteluissa keskustellaan anonyymisti. Avoimeen chat-ryhmään mahtuu 12 keskustelijaa kerrallaan, joten kannattaa tulla mukaan hyvissä ajoin!

Jos olet uusi Tukinetissä, niin luo itsellesi tili. Kun olet liittymässä vertaischatiin, niin sinun tulee ensin kirjautua Tukinetiin. “Liity tähän ryhmächatiin” -valinta tulee näkyviin vasta sen jälkeen, kun olet kirjautunut sisään Tukinetiin. 

Tukinetin chattiin löydät täältä: https://tukinet.net/ryhmachatit/nuorten-simpukka-vertaischat-6/.

Vertaischatit mahdollistavat vertaisten kanssa keskustelut kotisohvalta käsin, asuinpaikasta riippumatta. Tule siis rohkeasti mukaan keskustelemaan mielen päällä olevista asioista vertaisten kanssa!

Simpukan Facebook-vertaisryhmät

Simpukalla on 11 yksityistä Facebook-ryhmää erilaisiin elämäntilanteisiin. Keskusteluryhmiin pääset mukaan, kun vastaat liittymispyynnön yhteydessä oleviin kysymyksiin. Löydät Simpukan ryhmiin yhdistyksen Facebook-sivulta.

Suljettu Simpukka -Facebook-ryhmä on tarkoitettu kaikille lapsettomuutta kokeneille.

Simpukan Lapsitoive -Facebook-ryhmä on tarkoitettu ensimmäistä lastaan toivoville.

SYKE-verkosto -Facebook-ryhmä on tarkoitettu niille tahattomasti lapsettomille, joiden elämä jatkuu ilman lasta yksin tai kumppanin kanssa ja joiden kohdalla hedelmöityshoidot tai esimerkiksi adoptio ei ole enää ajankohtaista.

Miesten Simpukka –ryhmään ovat tervetulleita kaikki itsensä mieheksi määrittelevät, tahatonta lapsettomuutta kokevat elämäntilanteesta riippumatta.

Lapselliset lapsettomat -Facebook-ryhmä on tarkoitettu niille lapsettomuutta kokeneille, jotka ovat tavalla tai toisella saaneet lapsen, sekundäärisesti lapsettomille tai ovat raskaana.

Simpukan lapselliset hoitojen loputtua -Facebook-ryhmä on tarkoitettu niille lapsellisille lapsettomille, joiden hoidot ovat päättyneet. Ryhmässä saa vertaistukea siihen , että sopeutuu olemassa olevaan lapsilukuun ja siihen, ettei lapsiluku ole ollut oman toiveen mukainen.

Helminauha -Facebook-ryhmä on tarkoitettu niille, jotka pohtivat lahjasukusoluhoitoja, ovat hoidoissa tai ovat jo saaneet lapsen lahjasoluhoitojen avulla.

Simpukan Onnekkaat -Facebook ryhmä on tarkoitettu niille tahattomasti lapsettomille, jotka ovat raskaana. Ryhmä on yksityishenkilöiden perustama ja ylläpitämä. Simpukka tekee ryhmän ylläpitäjien kanssa yhteistyötä.

Kohtuuttomat-ryhmä on synnynnäisesti kohduttomille tai kohdunpoiston läpikäyneille, jotka kaipaavat vertaistukea kohduttomuuteen ja siitä johtuvaan lapsettomuuteen.

Svenskspråkiga grupper:

SYKE-nätverket -Facebook-gruppen finns för de barnlösa vars liv fortsätter utan barn, ensam eller med partner, och för vilka fertilitetsvård eller t.ex adoption inte mera är aktuellt.

Simpukka på svenska -Facebook-gruppen är för alla som upplevt ofrivillig barnlöshet.

Kaikissa vertaistukeen liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä vertaistukikoordinaattoriin:
sähköpostitse janina.lehtinen(a)simpukka.info tai puhelimitse +358 40 5325 390.