Verkkoluennot Lapsettomien Simpukka-viikolla 2024

Verkkoluennot Lapsettomien Simpukka-viikolla 2024

Lapsettomien Simpukka-viikolla 6.–12.5.2024 järjestetään kolme verkkoluentoa ja Lapsettomien lauantain verkkotapahtuma. Luennot ovat kaikille avoimia ja ilmaisia. Luennoille ei tarvitse ilmoittautua. Katso ennen luentoa ohje video-ohjelmisto Zoomin käyttöön.

Kaikista Lapsettomien Simpukka-viikon verkkoluennoista on nähtävissä tallenne 10.–24.5.2024. Tallenteet julkaistaan Simpukan YouTube-kanavalla. Jaamme tallenteiden linkit Simpukan verkkosivuilla ja somekanavilla 10.5.2024.

Verkkoluento Voiko hedelmällisyyteen vaikuttaa?

Maanantaina 6.5. kello 18. Luennoitsijana ylilääkäri, dosentti Hanna Savolainen-Peltonen.

Hanna Savolainen-Peltonen

Lapsettomuushoidot lapsiperheellistymisen mahdollistajana

Ti 7.5. klo 18. Luennoitsijana naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Marika Mikola.

Edunvalvontavaltuutus lapsettoman henkilön näkökulmasta

Ke 8.5. klo 18. Luennoitsijana lakimies, yrittäjä Satu Koivula.

Tahattomasti lapsettoman ääni yhteiskunnassa – lapsettomien lauantai 30 vuotta

Verkkotapahtuma la 11.5. klo 12-14. Ohjelmassa on Lapsettomien lauantain historiakatsaus, paneelikeskustelu ja Simpukan Helmen julkistus.

Lapsettomien lauantain vuonna 1994 ideoinut silloinen yhdistyksen puheenjohtaja Pirre Saario kertoo päivän synnystä tilaisuuden alussa. 

Historiakatsauksen jälkeen ääneen pääsevät tahattoman lapsettomuuden kokeneet henkilöt paneelikeskustelussa. Keskustelussa käydään läpi erilaisten lapsettomuuskokemusten näkymistä yhteiskunnassa sekä panelistien toiveita yhteiskunnalta.

Simpukka myöntää Simpukan Helmi -tunnustuksen henkilölle tai taholle, joka on edistänyt lapsettomien hyvinvointia tai asemaa yhteiskunnassamme. Palkintoraati valitsee tunnustuksen saajan saamiensa ehdotusten perusteella. Tunnustuksen saaja julkistetaan tapahtumassa. 

Lapsettomien lauantai

Lapsettomien Simpukka-viikko

Lue lisää Lapsettomien Simpukka-viikosta täältä.