Simpukan vertaistukea toukokuussa 2024

Simpukan kautta voit löytää toisia tahatonta lapsettomuutta kohdanneita ja saada sekä antaa vertaistukea. Vertaistukea löytyy niin kasvokkain tapaavista ryhmistä kuin verkosta.

Toukokuun tapaamisissa kohtaavat muun muassa ensimmäistä lasta toivovat, odottajat, lapselliset lapsettomat ja lapsenlapsettomat. Vapaaehtoiset vertaistoimijamme listaavat tapaamiset Simpukan tapahtumakalenteriin.

Kasvokkaiset ja verkossa tapaavat vertaisryhmät

Simpukalla ja Helminauha-hankkeella on toukokuussa useita vertaistapaamisia ja chatteja. Löydät ne listattuna Simpukan tapahtumakalenterista.

Lapsettomien Simpukka-viikko 2024

Lapsettomien Simpukka-viikko

Lapsettomien Simpukka-viikkoa vietetään 6.–12.5.2024. Viikko huipentuu 30 vuotta täyttävään Lapsettomien lauantaihin 11.5.2024. Vuoden 2024 teemana on Tahattomasti lapsettomana Suomessa.

Lapsettomien Simpukka-viikon ohjelmassa on kolme verkkoluentoa, Lapsettomien lauantain verkkotapahtuma, vertaistapaamisia ja somekampanja. Kaikki Lapsettomien Simpukka-viikon tapahtumat löydät tapahtumakalenterista. Lisätietoja Lapsettomien Simpukka-viikosta ja Lapsettomien lauantaista voit lukea täältä.

Vertaistukea Lapsettomien Simpukka-viikolla

Simpukan Yksin ja Kaksin Elävien SYKE-verkkotapaaminen, Maanantaina 6.5. klo 18-19.30

Tule mukaan keskustelemaan muiden lopullisesti lapsettomien kanssa. Keskusteluissa on sekä yhteinen lapsettomuus että ihan muutakin. 

Linkki; https://us02web.zoom.us/j/87360601719?pwd=WVB2akV0ckJHNlNGWXhEVWMxVWFmdz09

Meeting ID: 873 6060 1719
Passcode: 042661

Lapsitoive-vertaischat, Tiistaina 7.5. klo 18.30-20.00

Tule keskustelemaan vertaisten kanssa Lapsitoive-vertaischattiin Tukinettiin tiistaina 7.5. klo 18.30 alkaen! Lapsitoive-vertaischattiin ovat tervetulleita henkilöt, joilla ei ole lasta ja jotka toivovat ensimmäistä lastaan. 

Keskustelua ohjaavat koulutetut vapaaehtoiset chat-ohjaajat. Chat-keskusteluissa keskustellaan anonyymisti. Avoimeen chat-ryhmään mahtuu 12 keskustelijaa kerrallaan, joten kannattaa tulla mukaan hyvissä ajoin!

Jos olet uusi Tukinetissä, niin luo itsellesi tili . Kun olet liittymässä vertaischatiin, niin sinun tulee ensin kirjautua Tukinetiin. “Liity tähän ryhmächatiin” -valinta tulee näkyviin vasta sen jälkeen, kun olet kirjautunut sisään Tukinetiin. Tukinetin chattiin löydät täältä: https://tukinet.net/ryhmachatit/lapsitoive-vertaischat-46/.

Vertaischatit mahdollistavat vertaisten kanssa keskustelut kotisohvalta käsin, asuinpaikasta riippumatta. Tule siis rohkeasti mukaan keskustelemaan mielen päällä olevista asioista vertaisten kanssa!

Lapsitoive-vertaistapaaminen Oulussa, Lauantaina 11.5. klo 14.00-15.30

Lämpimästi tervetuloa mukaan Oulun lapsettomien vertaistapaamiseen! Oulun lapsitoive-vertaistapaamiseen ovat tervetulleita kaikki ensimmäistä lastaan toivovat, joilla on lapsettomuuden kokemus. Keskustelemme toisiamme tukien lapsettomuuteen liittyvistä aiheista. Keskustelut käydään aina luottamuksella.

Tapaaminen järjestetään Aleksinkulmassa, joka sijaitsee Oulun keskustassa osoitteessa Aleksanterinkatu 9, 90100 Oulu. Sisäänkäynti on sisäpihan puolelta. Tapaaminen on Aino-tilassa, joka sijaitsee rakennuksen 2. kerroksessa. Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse: janina@simpukka.info.

Erityistä toukokuussa 2024

Seinäjoki: vertaistapaaminen lopullisesti lapsettomille

Lopullisesti lapsettomien tapaaminen Seinäjoella 2.5.2024 klo 17.00-19.00. Tervetuloa mukaan! Lisätietoa ja paikkatiedot saat vertaistukikoordinaattorilta: janina@simpukka.info

Helsinki: Simpukan Yksin ja Kaksin Elävien SYKE-päivä 25.5.2024

Simpukan Yksin ja Kaksin Elävät – SYKE-verkosto – on lopullisesti lapsettomien yhteisö. Lapsettomuuden lopullisuus tarkoittaa, ettei toivoa lapsesta enää ole vaan kaikki lapsiyrittäminen on takana. SYKE-verkostoon päädytään eri teitä pitkin ja eri kertomuksilla, mutta kaikille on yhteistä lapsihaave, joka ei koskaan saanut toteutua.

Lauantaina 25.5.2024 klo 12-16 järjestetään SYKE-päivä Helsingissä, Pasilassa. Luvassa on rentoa yhdessäoloa lautapelien ja muun yhteisen tekemisen parissa. Päivä on lämminhenkinen ja rento tilaisuus kohdata vertaisia ja viettää aikaa samassa elämäntilanteessa olevien ihmisten kanssa. Sinä sykeläinen olet tervetullut SYKE-päivään juuri sellaisena kuin olet.

Omakustanteinen lounas tai eväät mukaan. Lisätiedot ja tarkemmat suunnitelmat lähetetään ilmoittautuneille.

Ilmoittautua voit tällä lomakkeella. Ilmoittautuminen päättyy 19.5.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Sydänsimpukat kokoontuvat taas keväällä

Sydänsimpukat-vertaisryhmä lapsettomille, joilla on lapsenlapsettomuuden kokemus.

Tapaamisia järjestetään kerran kuukaudessa videon välityksellä Zoomissa. Tapaamisiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Ajankohdat ja Zoom-linkit löydät Simpukan tapahtumakalenterista.

Toukokuussa vertaistapaaminen järjestetään 15.5.2024 klo 18:00 – 19:30!

Simpukan Facebook-vertaisryhmät

Simpukalla on 11 yksityistä Facebook-ryhmää erilaisiin elämäntilanteisiin. Keskusteluryhmiin pääset mukaan, kun vastaat liittymispyynnön yhteydessä oleviin kysymyksiin. Löydät Simpukan ryhmiin yhdistyksen Facebook-sivulta.

Suljettu Simpukka -Facebook-ryhmä on tarkoitettu kaikille lapsettomuutta kokeneille.

Simpukan Lapsitoive -Facebook-ryhmä on tarkoitettu ensimmäistä lastaan toivoville.

SYKE-verkosto -Facebook-ryhmä on tarkoitettu niille tahattomasti lapsettomille, joiden elämä jatkuu ilman lasta yksin tai kumppanin kanssa ja joiden kohdalla hedelmöityshoidot tai esimerkiksi adoptio ei ole enää ajankohtaista.

Miesten Simpukka –ryhmään ovat tervetulleita kaikki itsensä mieheksi määrittelevät, tahatonta lapsettomuutta kokevat elämäntilanteesta riippumatta.

Lapselliset lapsettomat -Facebook-ryhmä on tarkoitettu niille lapsettomuutta kokeneille, jotka ovat tavalla tai toisella saaneet lapsen, sekundäärisesti lapsettomille tai ovat raskaana.

Simpukan lapselliset hoitojen loputtua -Facebook-ryhmä on tarkoitettu niille lapsellisille lapsettomille, joiden hoidot ovat päättyneet. Ryhmässä saa vertaistukea siihen , että sopeutuu olemassa olevaan lapsilukuun ja siihen, ettei lapsiluku ole ollut oman toiveen mukainen.

Helminauha -Facebook-ryhmä on tarkoitettu niille, jotka pohtivat lahjasukusoluhoitoja, ovat hoidoissa tai ovat jo saaneet lapsen lahjasoluhoitojen avulla.

Simpukan Onnekkaat -Facebook ryhmä on tarkoitettu niille tahattomasti lapsettomille, jotka ovat raskaana. Ryhmä on yksityishenkilöiden perustama ja ylläpitämä. Simpukka tekee ryhmän ylläpitäjien kanssa yhteistyötä.

Kohtuuttomat-ryhmä on synnynnäisesti kohduttomille tai kohdunpoiston läpikäyneille, jotka kaipaavat vertaistukea kohduttomuuteen ja siitä johtuvaan lapsettomuuteen.

Svenskspråkiga grupper:

SYKE-nätverket -Facebook-gruppen finns för de barnlösa vars liv fortsätter utan barn, ensam eller med partner, och för vilka fertilitetsvård eller t.ex adoption inte mera är aktuellt.

Simpukka på svenska -Facebook-gruppen är för alla som upplevt ofrivillig barnlöshet.

Kaikissa vertaistukeen liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä vertaistukikoordinaattoriin:
sähköpostitse janina.lehtinen(a)simpukka.info tai puhelimitse +358 40 5325 390.