Ihan terve normaali ihminen

Tarinoita lapsettomuudesta: terveydenhuolto, keskenmeno ja sen hoito.

Ihan terve normaali ihminen, mutta minusta ei tunnu siltä. Oon just menettänyt mun elämän tärkeimmän toivon kipinän, mun lapsen. Mä tunsin sen ja nyt sitä yhteyttä ei enää ole. Sitä tyyppiä ei enää ole.

Sairaanhoitajat katsovat ymmärtäväisesti. Ja lääkäri sanoo, että oon kunnossa. Fyysisesti. Voin palata töihin heti huomenna. Koska minähän oon aivan kunnossa. Mitäs sillä väliä, että vietin juuri näkymättömät hautajaiset. Jaksaa jaksaa – entä jos ei jaksa! 

Miksi henkisen puolen hoitamiseen ei saa sairaslomaa? Keskenmeno ei ole vain fyysinen toimitus, jonka jälkeen on täysin samassa kunnossa kuin ennen sitä. 

Olen henkisesti vajavainen. Olen rikki sisältä, eikä kukaan näe. Mutta ilman muuta olen työkuntoinen. Mitään ei ole fyysisesti rikki, niin ei tarvitse sairastaa. Miksi suureen suruun ei saa pientä sairaslomaa?

Nimimerkki Jos ei jaksa, niin koittakaa vaan jaksaa

Lapsettomien yhdistys Simpukka ry

Simpukka ry:n vuoden 2024 teemana on Tahattomasti lapsettomana Suomessa. Simpukka kerää ja jakaa vuoden 2024 ajan tahatonta lapsettomuutta kohdanneiden kirjoituksia, jotka liittyvät yhteiskuntaan. Voit kirjoittaa omista kokemuksistasi, mielipiteitäsi tai kannanottojasi.