Tarinoita lapsettomuudesta - Tulppaani

Katkeruus

Tarinoita lapsettomuudesta: tahaton lapsettomuus, lapsia saanut lapseton, hedelmöityshoidot

Yritimme viisi vuotta lasta. Kävimme julkisella puolella hedelmöityshoidoissa, joihin oli pitkät jonot ja tuli pakollinen tauko koronan takia. 

Viimein yhdeksäs alkionsiirto tärppäsi. Vatsani ei juurikaan kasvanut raskausaikana ja pelkäsin koko raskauden ajan, että kaikki ei ole kunnossa.

Vauva olikin perätilassa, eikä synnytys käynnistynyt luonnollisesti, vaan perätilan käännösyrityksen seurauksena. Kokemus oli hyvin traumaattinen.

Vauvalla on terveysvaivoja, ja luulen löytäväni niitä koko ajan lisää. Olen sairas huolesta. 

Olen katkera siitä, etten saa kokea mitään normaalisti tai osaa nauttia siitä: en raskausaikaa, synnytystä, enkä vauva-aikaa. 

Tuntuu, että lapsettomuuden kokemus ei loppunut raskautumiseen. Olen edelleen kateellinen ystävilleni, jotka ovat raskautuneet normaalisti ja ovat saaneet terveitä vauvoja. 

En pidä itsestäni tällaisena.

Tulppaani

Lapsettomien yhdistys Simpukka ry

Simpukka ry:n vuoden 2024 teemana on Tahattomasti lapsettomana Suomessa. Simpukka kerää ja jakaa vuoden 2024 ajan tahatonta lapsettomuutta kohdanneiden kirjoituksia, jotka liittyvät yhteiskuntaan. Voit kirjoittaa omista kokemuksistasi, mielipiteitäsi tai kannanottojasi.