Kierron verran toivoa

Kirjoita Simpukassa -koulutus 12.3.2024: vieraana Jaana Vaholuoto Kierron verran toivoa -kanavista!

Kirjoita Simpukassa -koulutus tiistaina 12.3.2024 kello 17–18.30. Vieraana Jaana Vaholuoto Kierron verran toivoa -kanavista.

Rakastatko kirjoittamista? Onko kirjoittaminen sinulle luonteva ja mielekäs tapa kuvata tunteita, tapahtumia ja ajatuksia? Haluatko vaikuttaa tahattomasti lapsettomien hyvinvointiin ja lisätä lapsettomuustietoisuutta kirjoittamalla? Olisiko kirjoittaminen sinulle sopiva tapa tehdä vapaaehtoistyötä Simpukassa?

Kierron verran toivoa

Kierron verran toivoa -blogia, -podcastia ja Instagram-tiliä ylläpitävä Jaana Vaholuoto kertoo koulutuksessa tahattoman lapsettomuuden tuoneiden tunteiden ja ajatusten käsittelemisestä kirjoittamalla.

“Kirjoitustaipaleeni alkoi pöytälaatikkoon tehdystä päiväkirjamaisesta kirjoittamisesta, jossa purin tekstiin patoutuneita tunteita, murheita, ahdistusta sekä ilon ja toivon hetkiä. Kirjoittaminen on loistava tapa purkaa ajatuksia ja tunteita, vaikuttaa asioihin ja antaa vertaistukea! Se, että uskaltaa avata oman tarinansa, voi olla iso kädenojennus ja tuki muille saman aiheen kanssa kamppaileville”, Jaana Vaholuoto sanoo.

Kirjoita blogipostaus!

Kirjoita Simpukassa -koulutuksessa Simpukan viestinnän asiantuntija Hanna Parviainen esittelee erilaisia kirjoittamiseen liittyviä vapaaehtoistyön muotoja. Simpukassa voi tehdä kirjoittamiseen liittyvää vapaaehtoistyötä muun muassa Simpukka-lehdessä, Tarinoita lapsettomuudesta -blogissa ja Simpukan somekanavilla. Kirjoittamalla voi vaikuttaa myös esimerkiksi kirjoittamalla sanomalehtien yleisönosastokirjoituksia, tekemällä somejulkaisuja tai osallistumalla Tarinoita lapsettomuudesta -kampanjaan.

Koulutuksessa käydään läpi lehti- ja blogikirjoittamisen perusteita sekä ideoidaan yhdessä juttuaiheita ja haastateltavia. Koulutukseen osallistuminen ei sido tulemaan mukaan Simpukan vapaaehtoistyöhön.

Koulutus on kaikille avoin eikä sille tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Tervetuloa koulutukseen Zoomiin

Verkkokoulutus toteutetaan Zoom.us-ohjelman kautta. Ohjeet Zoomin käyttöön löydät täältä.

Linkki koulutukseen:

https://us02web.zoom.us/j/86883857802?pwd=RU5vc1J5VnZBK0dOdVM1cVZiQ0NFQT09

Tapaamistunnus: 868 8385 7802

Salasana: 587235