Tarinoita lapsettomuudesta. Nimimerkki JJ: “Lapsettomuuden leima kulkee mukana lopun ikää ja vaikuttaa minäkuvaan. Se on kuin viitta, joka verhoaa tänä päivänä äitiyttäni.”

Lapsettomuus uusperheessä

Tarinoita lapsettomuudesta: tahaton lapsettomuus, uusperhe, hedelmöityshoidot, keskenmenot.

Olen aina aavistanut, että en tule saamaan lapsia helpoimman kautta. Jo lapsuudessani isäni sanoi minulle: ”lapsia ei tehdä- heidät saadaan.” Tapasin mieheni 10 vuotta sitten ja hänellä on aiemmasta suhteesta lapsi. Tulin lapsen kanssa loistavasti toimeen. 

Kun meille valkeni, että emme saa luomusti yhteistä lasta, alkoi suhtautumiseni mieheni lapseen muuttua. Oma katkeruus puski läpi vaikka kaikkeni yritin. Samalla katkeroiduin miehen entiselle puolisolle. Hän oli saanut mieheni kanssa sen mitä minä eniten halusin – yhteisen lapsen. Samalla löysin paljon virheitä hänestä ja kyseenalaistin hänen äitiyttään. Kai se oli eräänlainen prosessi itselleni. 

Hedelmöityshoitojen avulla tulin raskaaksi, joka tosin päätyi keskenmenoon. Pienen tauon jälkeen raskauduin hoidoilla uudelleen. Raskausajan olin hysteerisen pelokas. Itkin illat kotona pelkoja ja kuuntelin sydänääniä. Saimme vauvan syliin asti. 

Raskauduin vielä uudelleen luomuna ja saimme toisen lapsen. Viimeisimmän raskauden osasin ottaa rennommin ja osasin luottaa elämään raskauden aikana. Lapsettomuuden leima kulkee mukana lopun ikää ja vaikuttaa minäkuvaan. Lapsettomuus on kuin viitta, joka verhoaa tänä päivänä äitiyttäni. Lapsettomuus laittoi minut nöyräksi ja rikkoi itsetuntoani. En pidä enää mitään itsestäänselvänä. 

Nimimerkki JJ

Lapsettomien yhdistys Simpukka ry

Simpukka ry:n vuoden 2024 teemana on Tahattomasti lapsettomana Suomessa. Simpukka kerää ja jakaa vuoden 2024 ajan tahatonta lapsettomuutta kohdanneiden kirjoituksia, jotka liittyvät yhteiskuntaan. Voit kirjoittaa omista kokemuksistasi, mielipiteitäsi tai kannanottojasi.