Tarinoita lapsettomuudesta: Nimimerkki Anonyymi. “Kätilö kysyi kerran, haluanko nähdä sikiöt. Shokissa en osannut vastata ja näin hän vei pojat pois. Ei annettu kriisiapua eikä selitetty mahdollisuutta haudata heitä.”

Lapsettomuushoitoja ja keskenmenoja, vaikeus uskoa ettei minusta tule äitiä.

Tarinoita lapsettomuudesta: tahaton lapsettomuus, hedelmöityshoidot, keskenmenot.

Vuonna 2009 syntyi kaksoispojat raskausviikolla 21+4. Olin valitellut selkäkipuja joita kukaan ei ottanut vakavasti, ei edes rakenneultrassa, kun en saanut maattua selälläni. Seuraavana päivänä meni lapsivesi ja synnytys alkoi. Olin 23 vuotta ja synnyttämässä yllättäen ja yksin. Kätilö kysyi kerran, haluanko nähdä sikiöt. Shokissa en osannut vastata ja näin hän vei pojat pois. Ei annettu kriisiapua eikä selitetty mahdollisuutta haudata heitä. Minut vietiin osastolle ja aamulla kotiin. Jäin iman tukea. Lähipiiri toki tuki mutta kukaan ei tajunnut/eikä tajua että minä menetin lapset. 

Meni vuosia ja tuli uusi parisuhde. Lapsen yritys päätyi yksityiselle hedelmöityshoitoihin. Hormoneja ja useita hoitoja joista yksi plussa ja sekin oli tuulimuna. Taas vedettiin matto jalkojen alta. Yksi hoitovirhe ja sepsis jolloin siskoni ilmoitti iltatähdestä. Olin onnellinen toki tulevasta vauvasta ja samalla vihainen siitä miksen minä saa. 

”Ei meistä tule vanhempia.”

Toista vuotta hoitoja ja toteamme: ei meistä tule vanhempia. Hoidot olivat henkisestikin raskaita ja päädyimme myös eroon. Vuosien myötä on tottunut ajatukseen, etten saa lasta mutta asian hyväksyminen ei vieläkään ole selvää. 

Vaikeinta on se, että itse koen, että kaksoset ovat minun kuolleet lapset. Kukaan muu ei tätä tajua, vaan lähipiirikin on unohtanut asian vaikka minä lasken vuosia syntymäpäivinä. Nykyinen puolisoni on mahtava tuki ja tunnen, että elämä on kuitenkin onnellista ilman ihmislasta.

Anonyymi

Lapsettomien yhdistys Simpukka ry

Simpukka ry:n vuoden 2024 teemana on Tahattomasti lapsettomana Suomessa. Simpukka kerää ja jakaa vuoden 2024 ajan tahatonta lapsettomuutta kohdanneiden kirjoituksia, jotka liittyvät yhteiskuntaan. Voit kirjoittaa omista kokemuksistasi, mielipiteitäsi tai kannanottojasi.