Tarinoita lapsettomuudesta. Anonyymi: “Seuraavana edessä on näköjään sekundaarinen lapsettomuus, kun haave toisesta elää ja jälleen kaikki muut saavat lapsia. Tuntuu, että eikö tämä ikinä helpota."

Miksi kaikki muut saa lapsia?

Tarinoita lapsettomuudesta: tahaton lapsettomuus, sekundaarinen lapsettomuus, vanhemmuuden haasteet

Aloitimme yrittämään lasta vuonna 2017 perinteisellä ajatuksella ”saa tulla jos on tullakseen” ja monen monen vuoden hormonaalinen ehkäisy jäi pois. Kierto normalisoitui ja oletin, että vie kauan aikaa, että munasarjat herää henkiin. Ei tullut vuodessa vauvaa. Aloin pohtia asiaa. Ei tullut kahdessa vuodessa. Aloin pohtia enemmän ja samalla pelko ja ahdistus esti hoidon piiriin hakeutumisen. Yritettiin vielä ja pystyin olemaan ajattelematta asiaa kun oli paljon muita uusia kivoja asioita elämässä. Tikuttelin ovulaatio plussia ja ei, mitään ei tapahtunut. 

Alkoi lähestyä kolmas vuosi yrittämistä ja monia monia raskaus uutisia, tottakai ihan kaikille lähipiiriin. Ja sekös ahdisti enemmän, varsinkin kun ikääkin tuli vuosi vuodelta. Keskusteltiin vakavasti miehen kanssa ja menin yksityiselle hakemaan lähetettä julkiselle puolelle ja tämän sain. Kaikki tutkimukset oli ok ja vain yksi jäi tekemättä, kunnes yhtäkkiä tärppäsi ja nyt meillä on jo taapero. 

Seuraavana edessä on näköjään sekundaarinen lapsettomuus, kun haave toisesta elää ja jälleen kaikki muut saavat lapsia. Tuntuu, että eikö tämä ikinä helpota kun vasta oltiin tämän edessä ensimmäisen kohdalla. Pyrin nauttimaan elämästä näin, mutta välillä se ei meinaa onnistua kaikkien vauvauutisten keskellä.

Anonyymi

Lapsettomien yhdistys Simpukka ry

Simpukka ry:n vuoden 2024 teemana on Tahattomasti lapsettomana Suomessa. Simpukka kerää ja jakaa vuoden 2024 ajan tahatonta lapsettomuutta kohdanneiden kirjoituksia, jotka liittyvät yhteiskuntaan. Voit kirjoittaa omista kokemuksistasi, mielipiteitäsi tai kannanottojasi.