Tarinoita lapsettomuudesta. Jasmin: “Oli musertavaa juuri aikuisikään tulleena naisena mennä lääkäriin kauheiden kuukautiskipujen takia ja kuulla lääkäriltä, ettet voi saada lapsia välttämättä ollenkaan. Se sai minut yrittämään itsemurhaa monia kymmeniä kertoja.”

Musertava tieto

Tarinoita lapsettomuudesta: tahaton lapsettomuus, gynekologiset sairaudet, keskenmenot, tahattoman lapsettomuuden vaikutus mielenterveyteen 

Oli musertavaa juuri aikuisikään tulleena naisena mennä lääkäriin kauheiden kuukautiskipujen takia ja kuulla lääkäriltä, ettet voi saada lapsia välttämättä ollenkaan. Se sai minut yrittämään itsemurhaa monia kymmeniä kertoja. Sitten vuosia myöhemmin tulin vahingossa raskaaksi ja se päätyi keskenmenoon. En edes saanut lääkäreiltä minkäänlaista apua. Mutta nyt on avautunut uusi ovi elämässäni kun olen ruvennut harkitsemaan itsenäisesti lapsen hankkimista.

Jasmin

Simpukka 35-vuotta

Lapsettomien yhdistys Simpukka kerää vuoden 2023 ajan tahatonta lapsettomuutta kokeneiden tarinoita. Vuonna 1988 perustettu Simpukka edistää lapsettomien asemaa tiedon, tuen ja vaikuttamisen keinoin.