Tarinoita lapsettomuudesta. Jasmin: “Oli musertavaa juuri aikuisikään tulleena naisena mennä lääkäriin kauheiden kuukautiskipujen takia ja kuulla lääkäriltä, ettet voi saada lapsia välttämättä ollenkaan. Se sai minut yrittämään itsemurhaa monia kymmeniä kertoja.”

Musertava tieto

Tarinoita lapsettomuudesta: tahaton lapsettomuus, gynekologiset sairaudet, keskenmenot, tahattoman lapsettomuuden vaikutus mielenterveyteen 

Oli musertavaa juuri aikuisikään tulleena naisena mennä lääkäriin kauheiden kuukautiskipujen takia ja kuulla lääkäriltä, ettet voi saada lapsia välttämättä ollenkaan. Se sai minut yrittämään itsemurhaa monia kymmeniä kertoja. Sitten vuosia myöhemmin tulin vahingossa raskaaksi ja se päätyi keskenmenoon. En edes saanut lääkäreiltä minkäänlaista apua. Mutta nyt on avautunut uusi ovi elämässäni kun olen ruvennut harkitsemaan itsenäisesti lapsen hankkimista.

Jasmin

Lapsettomien yhdistys Simpukka ry

Simpukka ry:n vuoden 2024 teemana on Tahattomasti lapsettomana Suomessa. Simpukka kerää ja jakaa vuoden 2024 ajan tahatonta lapsettomuutta kohdanneiden kirjoituksia, jotka liittyvät yhteiskuntaan. Voit kirjoittaa omista kokemuksistasi, mielipiteitäsi tai kannanottojasi.