Simpukan vertaistukea helmikuussa 2024

Simpukan kautta voit löytää toisia tahatonta lapsettomuutta kohdanneita ja saada sekä antaa vertaistukea. Vertaistukea löytyy niin kasvokkain tapaavista ryhmistä kuin verkosta.

Helmikuun tapaamisissa kohtaavat muun muassa ensimmäistä lasta toivovat, odottajat, lapselliset lapsettomat ja lapsenlapsettomat. Vapaaehtoiset vertaistoimijamme listaavat tapaamiset Simpukan tapahtumakalenteriin.

Kasvokkaiset ja verkossa tapaavat vertaisryhmät

Simpukalla ja Helminauha-hankkeella on helmikuussa useita vertaistapaamisia ja chatteja. Löydät ne listattuna Simpukan tapahtumakalenterista.

Erityistä helmikuussa 2024

Seinäjoki: vertaistapaaminen lopullisesti lapsettomille
Lopullisesti lapsettomien tapaaminen Seinäjoella 1.2.2024 klo 17.00-19.00. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoa ja paikkatiedot saat vertaistukikoordinaattorilta: janina@simpukka.info tai 0405325390.

Tule keskustelemaan vertaisten kanssa Nuorten Simpukka -vertaischattiin Tukinettiin keskiviikkona 21.2.2024. klo 18.30 alkaen!

Nuorten Simpukka -vertaischattiin ovat tervetulleita nuoret ja nuoret aikuiset, joilla on tahattoman lapsettomuuden kokemus. Vertaischat on suunnattu 15-25 -vuotiaille.

Keskustelua ohjaavat koulutetut vapaaehtoiset chat-ohjaajat. Chat-keskusteluissa keskustellaan anonyymisti. Avoimeen chat-ryhmään mahtuu 12 keskustelijaa kerrallaan, joten kannattaa tulla mukaan hyvissä ajoin!

Jos olet uusi Tukinetissä, niin luo itsellesi tili . Kirjautumalla sisään pääset mukaan keskusteluun. Nuorten Simpukka -vertaischattiin pääset tästä linkistä: https://tukinet.net/ryhmachatit/nuorten-simpukka-vertaischat-2/

Vertaischatit mahdollistavat vertaisten kanssa keskustelut kotisohvalta käsin, asuinpaikasta riippumatta. Tule siis rohkeasti mukaan keskustelemaan mielen päällä olevista asioista vertaisten kanssa!

SYKE-verkkotapaaminen 28.2.2024 klo 18:00-19:30

Tule mukaan keskustelemaan muiden lopullisesti lapsettomien kanssa. Keskusteluissa on sekä yhteinen lapsettomuus että ihan muutakin. Tapaaminen on kaikille avoin.

Linkki; https://us02web.zoom.us/j/84044516818?pwd=U2lXeWx5SDBUMS9YVlgyZHA1aGpRUT09

Meeting ID: 840 4451 6818 
Passcode: syke2

Sydänsimpukat kokoontuvat taas keväällä

Sydänsimpukat-vertaisryhmä lapsettomille, joilla on lapsenlapsettomuuden kokemus.

Tapaamisia järjestetään kerran kuukaudessa videon välityksellä Zoomissa. Tapaamisiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Ajankohdat ja Zoom-linkit löydät Simpukan tapahtumakalenterista.

Helmikuussa vertaistapaaminen järjestetään 15.2.2024 klo 18:00 – 19:30!

Simpukan Facebook-vertaisryhmät

Simpukalla on 11 yksityistä Facebook-ryhmää erilaisiin elämäntilanteisiin. Keskusteluryhmiin pääset mukaan, kun vastaat liittymispyynnön yhteydessä oleviin kysymyksiin. Löydät Simpukan ryhmiin yhdistyksen Facebook-sivulta.

Suljettu Simpukka -Facebook-ryhmä on tarkoitettu kaikille lapsettomuutta kokeneille.

Simpukan Lapsitoive -Facebook-ryhmä on tarkoitettu ensimmäistä lastaan toivoville.

SYKE-verkosto -Facebook-ryhmä on tarkoitettu niille tahattomasti lapsettomille, joiden elämä jatkuu ilman lasta yksin tai kumppanin kanssa ja joiden kohdalla hedelmöityshoidot tai esimerkiksi adoptio ei ole enää ajankohtaista.

Miesten Simpukka –ryhmään ovat tervetulleita kaikki itsensä mieheksi määrittelevät, tahatonta lapsettomuutta kokevat elämäntilanteesta riippumatta.

Lapselliset lapsettomat -Facebook-ryhmä on tarkoitettu niille lapsettomuutta kokeneille, jotka ovat tavalla tai toisella saaneet lapsen, sekundäärisesti lapsettomille tai ovat raskaana.

Simpukan lapselliset hoitojen loputtua -Facebook-ryhmä on tarkoitettu niille lapsellisille lapsettomille, joiden hoidot ovat päättyneet. Ryhmässä saa vertaistukea siihen , että sopeutuu olemassa olevaan lapsilukuun ja siihen, ettei lapsiluku ole ollut oman toiveen mukainen.

Helminauha -Facebook-ryhmä on tarkoitettu niille, jotka pohtivat lahjasukusoluhoitoja, ovat hoidoissa tai ovat jo saaneet lapsen lahjasoluhoitojen avulla.

Simpukan Onnekkaat -Facebook ryhmä on tarkoitettu niille tahattomasti lapsettomille, jotka ovat raskaana. Ryhmä on yksityishenkilöiden perustama ja ylläpitämä. Simpukka tekee ryhmän ylläpitäjien kanssa yhteistyötä.

Kohtuuttomat-ryhmä on synnynnäisesti kohduttomille tai kohdunpoiston läpikäyneille, jotka kaipaavat vertaistukea kohduttomuuteen ja siitä johtuvaan lapsettomuuteen.

Svenskspråkiga grupper:

SYKE-nätverket -Facebook-gruppen finns för de barnlösa vars liv fortsätter utan barn, ensam eller med partner, och för vilka fertilitetsvård eller t.ex adoption inte mera är aktuellt.

Simpukka på svenska -Facebook-gruppen är för alla som upplevt ofrivillig barnlöshet.

Simpukan henkilöstössä muutoksia tammikuusta 2024

Simpukan vertaistukikoordinaattori Viivi Selin on jäänyt tammikuun 2024 aikana perhevapaalle. Hänen sijaisenaan toimii vertaistukikoordinaattori Janina Lehtinen.

Kaikissa vertaistukeen liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä: sähköpostitse janina.lehtinen(a)simpukka.info, tai puhelimitse +358 40 5325 390.Simpukan vertaistukea helmikuussa 2024