Simpukan vertaistukea huhtikuussa 2024

Simpukan kautta voit löytää toisia tahatonta lapsettomuutta kohdanneita ja saada sekä antaa vertaistukea. Vertaistukea löytyy niin kasvokkain tapaavista ryhmistä kuin verkosta.

Huhtikuun tapaamisissa kohtaavat muun muassa ensimmäistä lasta toivovat, odottajat, lapselliset lapsettomat ja lapsenlapsettomat. Vapaaehtoiset vertaistoimijamme listaavat tapaamiset Simpukan tapahtumakalenteriin.

Kasvokkaiset ja verkossa tapaavat vertaisryhmät

Simpukalla ja Helminauha-hankkeella on huhtikuussa useita vertaistapaamisia ja chatteja. Löydät ne listattuna Simpukan tapahtumakalenterista.

Erityistä huhtikuussa 2024

Seinäjoki: vertaistapaaminen lopullisesti lapsettomille

Lopullisesti lapsettomien tapaaminen Seinäjoella 3.4.2024 klo 17.00-19.00. Tervetuloa mukaan! Lisätietoa ja paikkatiedot saat vertaistukikoordinaattorilta: janina@simpukka.info

Lämpimästi tervetuloa osallistumaan Parisuhde- ja seksuaalisuus -teemaiseen vertaistapaamiseen 5.4. klo 17-19 Zoomissa!

Tapaaminen on kaikille avoin ja osallistua voit valitsemastasi paikasta. Osallistumisohjeet ja Zoom-linkin löydät Simpukan tapahtumakalenterista.

Järjestäjän terveiset:

“Haluaisitko päästä keskustelemaan ja saada tukea turvallisessa ympäristössä lapsettomuushoitojen vaikutuksesta parisuhteeseen ja seksuaalisuuteen liittyen?

Olen lapsettomuutta kokeva, ammatiltani kätilö ja tuleva seksuaalineuvoja. Teen yhteistyössä Simpukka ry:n kanssa kehittämistyötäni liittyen seksuaalineuvojan opintoihin.

Psykososiaalisen tuen tarve on suuri lapsettomuutta kokevilla pariskunnilla. Siksi haluan auttaa ja jalkautua vertaisten äärelle, mutta myös antaa ammatillista tukeani.

Jos kiinnostuit, voit ottaa minuun yhteyttä ja kysyä lisätietoja.
Sähköposti: kuopio.parisuhde.simpukka@gmail.com

Tervetuloa lämpimästi mukaan!
Terkuin Mirka-Liisa”

Kohtuuttomat-vertaistapaaminen verkossa 17.4.2024 klo 17.30-19.00

Kohtuuttomat on synnynnäisesti kohduttomille tai kohdunpoiston läpikäyneiden vertaisryhmä. Zoom-tapaamisessa vaihdetaan kuulumisia, keskustellaan kohduttomuuteen ja kohduttomuudesta johtuvaan lapsettomuuteen liittyvistä kokemuksista.

Ilmoittaudu tapaamiseen sähköpostilla: janina(a)simpukka.info . Tervetuloa!

SYKE-verkkotapaaminen 24.4.2024 klo 18:00-19:30

Tule mukaan keskustelemaan muiden lopullisesti lapsettomien kanssa. Keskusteluissa on sekä yhteinen lapsettomuus että ihan muutakin. Tapaaminen on kaikille avoin.

Linkki; https://us02web.zoom.us/j/81671818025?pwd=bGJabjdCUU9Qa1hXYWZVMlRJU0dkUT09 

Meeting ID: 816 7181 8025
Passcode: syke4

Tampere: Rakastettu-vertaispäivä keskenmenon kokeneille 27.4.2024 klo 9.00-17.00

Rakastettu-päivä keskenmenon kokeneille järjestetään Tampereella lauantaina 27.4.2024 klo 9.00-17.00 Pispalan kirkolla. Mukaan valitsemme kahdeksan henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Päivän mahdollistavat Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän työntekijät yhdessä Simpukka ry:n ja Tähti ry:n kanssa.

Rakastettu-päivä perustuu keskenmenon kokeneiden vertaistukipäivään nimeltään: Loved day, jonka järjestää Open Church.

Päivän sisältö sopii parhaiten keskenmenon kohdanneille, joiden menetyksestä on aikaa yli kuukausi. Osallistuminen on maksutonta. Lounas on omakustanteinen.

Ilmoittaudu mukaan Rakastettu-päivään viimeistään 21.4. Ilmoittautua voit täällä.

Lisätietoja päivästä löydät Ajankohtaista-osiosta.

Sydänsimpukat kokoontuvat taas keväällä

Sydänsimpukat-vertaisryhmä lapsettomille, joilla on lapsenlapsettomuuden kokemus.

Tapaamisia järjestetään kerran kuukaudessa videon välityksellä Zoomissa. Tapaamisiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Ajankohdat ja Zoom-linkit löydät Simpukan tapahtumakalenterista.

Huhtikuussa vertaistapaaminen järjestetään 2.4.2024 klo 18:00 – 19:30!

Simpukan Facebook-vertaisryhmät

Simpukalla on 11 yksityistä Facebook-ryhmää erilaisiin elämäntilanteisiin. Keskusteluryhmiin pääset mukaan, kun vastaat liittymispyynnön yhteydessä oleviin kysymyksiin. Löydät Simpukan ryhmiin yhdistyksen Facebook-sivulta.

Suljettu Simpukka -Facebook-ryhmä on tarkoitettu kaikille lapsettomuutta kokeneille.

Simpukan Lapsitoive -Facebook-ryhmä on tarkoitettu ensimmäistä lastaan toivoville.

SYKE-verkosto -Facebook-ryhmä on tarkoitettu niille tahattomasti lapsettomille, joiden elämä jatkuu ilman lasta yksin tai kumppanin kanssa ja joiden kohdalla hedelmöityshoidot tai esimerkiksi adoptio ei ole enää ajankohtaista.

Miesten Simpukka –ryhmään ovat tervetulleita kaikki itsensä mieheksi määrittelevät, tahatonta lapsettomuutta kokevat elämäntilanteesta riippumatta.

Lapselliset lapsettomat -Facebook-ryhmä on tarkoitettu niille lapsettomuutta kokeneille, jotka ovat tavalla tai toisella saaneet lapsen, sekundäärisesti lapsettomille tai ovat raskaana.

Simpukan lapselliset hoitojen loputtua -Facebook-ryhmä on tarkoitettu niille lapsellisille lapsettomille, joiden hoidot ovat päättyneet. Ryhmässä saa vertaistukea siihen , että sopeutuu olemassa olevaan lapsilukuun ja siihen, ettei lapsiluku ole ollut oman toiveen mukainen.

Helminauha -Facebook-ryhmä on tarkoitettu niille, jotka pohtivat lahjasukusoluhoitoja, ovat hoidoissa tai ovat jo saaneet lapsen lahjasoluhoitojen avulla.

Simpukan Onnekkaat -Facebook ryhmä on tarkoitettu niille tahattomasti lapsettomille, jotka ovat raskaana. Ryhmä on yksityishenkilöiden perustama ja ylläpitämä. Simpukka tekee ryhmän ylläpitäjien kanssa yhteistyötä.

Kohtuuttomat-ryhmä on synnynnäisesti kohduttomille tai kohdunpoiston läpikäyneille, jotka kaipaavat vertaistukea kohduttomuuteen ja siitä johtuvaan lapsettomuuteen.

Svenskspråkiga grupper:

SYKE-nätverket -Facebook-gruppen finns för de barnlösa vars liv fortsätter utan barn, ensam eller med partner, och för vilka fertilitetsvård eller t.ex adoption inte mera är aktuellt.

Simpukka på svenska -Facebook-gruppen är för alla som upplevt ofrivillig barnlöshet.

Kaikissa vertaistukeen liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä vertaistukikoordinaattoriin:
sähköpostitse janina.lehtinen(a)simpukka.info tai puhelimitse +358 40 5325 390.
Simpukan vertaistukea huhtikuussa 2024