Tekemällä tehty, odotettu ja rakastettu enkelipoika

Tarinoita lapsettomuudesta: lapsikuolemaperhe, hedelmöityshoidot, tahattoman lapsettomuuden vaikutus mielenterveyteen, kohtukuolema.

Elin pitkään sinkkuna ja lopulta onnistuin tapaamaan mieheni. Asiat etenivät nopeasti ja meillä molemmilla on aina ollut toiveet lapsista. Ensin yritimme luonnostaan raskaaksi tulemista tuloksetta ja kävimme lääkärissä, jossa todettiin ettei kummassakaan ole mitään vikaa miksei tulisi toivottua lasta. 

Pääsimme nopeasti lapsettomuushoitoihin ja minulle oli kova paikka ruveta pistämään hormonilääkkeitä, kun on kova piikkikammo. Ylitin itseni ja lopulta pistokset eivät tuntuneet niin pahalta. Ajattelin silloinkin, että tämä kaikki tehdään hyvän lopputuloksen vuoksi, vaikka pahalta tuntuisi. 

Vähän ajan päästä alkoi mieliala heitellä ja normaalisti kun olen rauhallinen ihminen, niin saatoin hermostua pienistäkin asioista ja itku tuli myös herkästi. Ensimmäisenä kokeiltiin tuorealkion siirtoa, joka ei tuottanut tulosta ja se musersi, kun toiveet olivat niin korkealla. Sitten pakastealkion siirtoa haittasi korona-aika ja 2 kertaa ovulaatiopäivä meni lauantaille tai sunnuntaille, jolloin toimenpiteitä ei tehdä. 

Se suunnaton pettymyksen ja vauvan kaipuun tunne valtasi joka kerta mielen. Painoakin alkoi tulla lisää lääkkeiden käytöstä ja painoindeksiäni jo muutenkin tuijotettiin, vaikka siinä katsotaan vain lukuja, ei sitä mistä paino koostuu. Lopulta pääsimme ensimmäiseen pakastealkion siirtoon ja tämä onnistui. Olimme nyt vihdoin raskaana.

Odotusaika sujui todella hyvin ja se oli elämämme onnellisinta aikaa. Kova työ palkittiin, kunnes raskausviikoilla 38 meille syntyi kohtukuoleman vuoksi täydellinen ihana poika, enkelivauva. Kuolemalle ei myöskään löytynyt syytä, kuten ei sillekkään miksi emme ole tulleet normaalisti raskaaksi. 

Suru, menetys ja pettymys on niin suurta. Niiden kanssa opetellaan nyt uudenlaista elämää ja toivomme, että saamme vielä uuden mahdollisuuden. Hedelmöityshoidot ovat mahdollistaneet meille raskaaksi tulemisen ja vanhemmuuden enkelipojalle. Toiveissamme on saada vielä uusi mahdollisuus olemassa olevan alkion käytön avulla. 

Nimimerkki Enkelipojan äiti

Lapsettomien yhdistys Simpukka ry

Simpukka ry:n vuoden 2024 teemana on Tahattomasti lapsettomana Suomessa. Simpukka kerää ja jakaa vuoden 2024 ajan tahatonta lapsettomuutta kohdanneiden kirjoituksia, jotka liittyvät yhteiskuntaan. Voit kirjoittaa omista kokemuksistasi, mielipiteitäsi tai kannanottojasi.