Kuvassa on kaksi kättä, joista toinen pitelee sydäntä.

Verkkokoulutus: Tahattomasti lapsettomien psykososiaalinen tuki – koulutus ammattilaisille

Psykososiaalisen tuen tulee olla osa hoitopolkua siten, että tuen tarve tunnistetaan ja tukea tarjotaan oikea-aikaisesti ja riittävästi. Koulutuksessa tarjotaan tietoa tahattomasti lapsettomien psykososiaalisen tuen tarpeista.

Aika: torstaina 16.5.2024 klo 12.00-13.30
Paikka: Zoom-verkkoalusta
Kenelle: Tahatonta lapsettomuutta työssään kohtaavat ammattilaiset ja opiskelijat. 
Kouluttajat: Piia Savio, Salli Moilanen ja Jenni Huhtala

Lapsettomien yhdistys Simpukka ry:n tuottamassa psykososiaalisen tuen kyselytutkimuksessa (2022) vastaajat kuvailevat lapsettomuushoitojen olevan fyysisesti ja psyykkisesti raskaita. Niitä läpikäyneet arvioivat usein henkisen taakan raskaammaksi kestää. 

Tämä verkkokoulutus on suunnattu ammattilaisille ja opiskelijoille, jotka kohtaavat työssään tahattomasti lapsettomia. Koulutuksen aiheena on psykososiaalinen tuki tahatonta lapsettomuutta kohdanneiden kohdalla. Koulutuksessa käsitellään sitä, millaista tukea tahatonta lapsettomuutta tarvitsevat ammattilaisilta ja miten tuen tarve näyttäytyy yksilöllisesti.

Simpukan tuottamaan psykososiaalista tukea tarkastelevaan tutkimusraporttiin voi tutustua ennakkoon Simpukan verkkosivulla: Että olis edes mainittu tunteet ja jaksaminen – Psykososiaalisen tuen kipeä tarve lapsettomuuden hoidossa (pdf).


Koulutuksen ohjelma: 

12.00– 12.30 Piia Savio
Simpukka ry:n toiminnanjohtaja
Tahattomasti lapsettomien psykososiaalinen tuki. Koontia Simpukan psykososiaalisen tuen kyselyraportin annista.

12.30–13.00 Salli Moilanen
Simpukan hallituksen puheenjohtaja ja kätilö
Raskaus tahattoman lapsettomuuden jälkeen – raskaana olevien tuen tarpeet. Salli Moilanen on vetänyt pitkään synnytysvalmennuksia Simpukan kohderyhmän odottajille. 

13.00-13.30 Jenni Huhtala
Helminauha-hankkeen hankevastaava 
Psykososiaalisen tuen tarve, lahjasoluhoidoilla lasta toivovat ja lahjasoluperheiden vanhemmat.


Verkkokoulutukseen mahtuu 95 osallistujaa. Ilmoittautuminen päättyy torstaina 9.5.2024, tai kun koulutuspaikat täyttyvät. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja paikat saattavat täyttyä nopeasti, joten koulutukseen kannattaa ilmoittautua hyvissä ajoin.

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä: Tahattomasti lapsettomien psykososiaalinen tuki -ilmoittautumislomake

Mikäli osallistumisesi koulutukseen estyy, niin ilmoitathan tästä meille mahdollisimman pian osoitteeseen: jenni@simpukka.info . Näin voimme tarjota koulutuspaikkaa jonossa seuraavalle. 

Koulutuksen Zoom-osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneiden sähköpostiin ennen koulutusta. Koulutuksesta tulee nähtäviin videotallenne, joka on katsottavissa kahden viikon ajan 17.-31.5.2024.

Lämpimästi tervetuloa!