Tarinoita lapsettomuudesta - Ilonan tarina

Ei siunaantunut meille lasta

Tarinoita lapsettomuudesta: keskenmenot, hedelmöityshoidot

Kolme kierrosta ICSI:ä käytiin läpi julkisella. Joka kierroksella vain yksi munasolu hedelmöittyi.

Toisella kierroksella olin hetken aikaa raskaana, mutta varhaisultrassa kävi ilmi, ettei alkio vastannut viikkoja, eikä sillä ollut sykettä.

Silloin piti olla raskausviikko 10. Oli ollut tarkoitus mennä ultran jälkeen ravintolaan syömään, mutta mentiinkin vain kotiin.

Oltiin neuvolassakin keretty jo käymään, ja saamaan neuvolakirja, jonka kannessa lukee Onni tulee läheltä. Minulla on se vieläkin tallessa, vaikka vauvaa ei tullut.

Tyhjennys tehtiin kotona Cytoteceillä.

Alkio ei ollut siirtokelpoinen

Siitä seitsemän kuukauden kuluttua tehtiin viimeinen kierros lapsettomuushoitoja julkisella. Kuukautiset antoivat odottaa itseään, ja aloitusta piti siirtää viikolla.

Punktiossa jännitti eniten kanyylin laitto, mutta se onnistui ensimmäistä kertaa kivuttomasti ja olin yllättynyt. Punktio meni muutenkin hyvin, munasoluja saatiin enemmän kuin edellisellä kierroksella ja mahdollisuudet vaikuttivat hyviltä. Sanottiin, että jos ei puhelua tule perjantaiaamuna, voitte tulla alkionsiirtoon.

Perjantaiaamuna puhelin soi juuri, kun olimme lähtöpuuhissa. Kuulemma eivät voineet olla varmoja, oliko alkio siirtokelpoinen.

Käskettiin odottaa maanantaihin.

Maanantaina sitten toinen puhelu. Alkio oli lakannut kehittymästä, eikä ollut siirtokunnossa.

Lääkäri soittaisi iltapäivällä ja keskusteltaisiin jatkosta. Mutta eihän mitään jatkoa olisi, kun tämä oli meidän viimeinen mahdollisuus.

Hoitaja sanoi, että joskus on annettu uusi yritys, kun ei päästä siirtoon saakka. Iltapäivällä lääkäri murskasi toiveet. Koska aiemmilla kierroksilla oli päästy siirtoon, ja olin kerran ollut raskaanakin, ei ollut syytä tehdä neljättä kierrosta, koska solujen hedelmöittyminen oli heikkoa.

Nyt selvitämme mahdollisuuksia päästä sijaisperhevalmennukseen. On myös harkittu yksityiselle menemistä, mutta se on kallista, ja ikäkin alkaa tulla kohta vastaan.

Nimimerkki Ilona

Lapsettomien yhdistys Simpukka ry

Simpukka ry:n vuoden 2024 teemana on Tahattomasti lapsettomana Suomessa. Simpukka kerää ja jakaa vuoden 2024 ajan tahatonta lapsettomuutta kohdanneiden kirjoituksia, jotka liittyvät yhteiskuntaan. Voit kirjoittaa omista kokemuksistasi, mielipiteitäsi tai kannanottojasi.