Tarinoita lapsettomuudesta - Maria

Lopullisesti lapseton – Elämä voi olla myös ihanaa lapsettomana

Tarinoita lapsettomuudesta: tahaton lapsettomuus, lopullinen lapsettomuus

Kun sain kuulla, että lapsen saanti tulee olemaan haastavaa, tartuin haasteeseen kuin mihin tahansa urheilusuoritukseen. Olen sinnikäs ja jos oikein haluan, niin sen myös saan. No näin ei käynyt.

Pettymyksen jälkeen taas uusi pettymys, negatiivisen testin jälkeen taas uusi negatiivinen testi, ei raskauksia, ei toivoa.

Vuosia kului sumussa, pelossa, surussa. Lopulta seitsemän vuoden sumun jälkeen lääkärin suusta kuului, että mitään ei enää voida tehdä, kaikki keinot on käytetty. Olen lopullisesti biologisesti lapseton.

Lääkärin suusta kuultuna se kuulosti järkyttävältä ja itkuhan siitä tuli.

Omannäköinen elämä

Kun asiaa mietti pidempään, niin tajusi, että tämähän voi olla ihan hyvä juttu. Enää ei tarvitse yrittää, ei testejä, ei surua, ei miettimistä. Voi ruveta elämään taas omaa elämää, voi nauraa ja olla iloinen.

Tottakai on edelleen päiviä, kun tuntuu pahalta, mutta joka päivä niitä on vähemmän. Nyt olen työssä missä en välttämättä voisi olla jos olisi lapsia. Saan mennä ja tulla niin paljon kun haluan, voin elää omannäköistä elämääni.

Olen onnellinen mieheni kanssa kaksin ja parin karvaisen lapsen kanssa. Elämä voi olla myös ihanaa lapsettomana.

Kaikkien kamalien kokemusten ja tunteiden jälkeen, ja meinasihan sitä henkikin hoitojen aikana lähteä, olen onnellinen, että menin sen kaiken läpi. Se toi minut ja mieheni lähemmäs toisiamme. Olemme paljon vahvempi pari. Tarvitsisi aika iso kriisi tulla, että se meidät kaataisi.

Meillä on sisarusten lapsia, ystävien lapsia ja sukulaislapsia ketä saamme hemmotella pilalle.

Kaikki on hyvin!

Maria

Lapsettomien yhdistys Simpukka ry

Simpukka ry:n vuoden 2024 teemana on Tahattomasti lapsettomana Suomessa. Simpukka kerää ja jakaa vuoden 2024 ajan tahatonta lapsettomuutta kohdanneiden kirjoituksia, jotka liittyvät yhteiskuntaan. Voit kirjoittaa omista kokemuksistasi, mielipiteitäsi tai kannanottojasi.