Miehen tarina: käännekohta

Tarinoita lapsettomuudesta: tahaton lapsettomuus, miesten lapsettomuus, hedelmöityshoidot

Ennen projektin aloittamista, eli reilusti yli 2 vuotta sitten, en vielä kiinnittänyt huomiota työkavereiden vanhempainvapaa ilmoituksiin. Silloin ajattelin vielä toiveikkaasti, että ”kohta minäkin”. Eihän sitä koskaan ole vielä tullut. Hoitojen alussakaan ei vielä nämä ilmoitukset juuri häirinneet, mutta nykyään en jaksa näitä asioita yhtään.

Käännekohta tälle omalle asenteelle tapahtui vuonna 2022, kun päästiin lopulta kaikkien tutkimusten jälkeen (jossa kaikki näytti olevan ”ihan OK”, vaikka siittiöitä olikin vähän) vaimolle tehtävään punktioon. Siitähän se ilo sitten lähti, kun todettiinkin ettei ole yhtään siittiöitä. Uutisen tullessa en reagoinut vielä mitenkään, mutta seuraava päivä oli todella raskas.

Nyt yli vuoden – ja yhden mikrotese-operaation, kahden hoitokierron sekä ehkä 10 alkoisiirron jälkeen – olen alkanut ajattelemaan, että tämä kaikki alkaa vaikuttaa vahvasti työkykyyni tai -motivaatioon ainakin, vaikken sitä varsinaisesti tiedosta tai itselleni myönnä. Näin ollen, tässä on ainakin yksi syy miksi tällä hetkellä olen myös tekemässä maisemanvaihdostemppua, kun olen ollut samassa talossa jo yli 16 vuoden ajan.

Nimimerkki V.M.P.

Lapsettomien yhdistys Simpukka ry

Simpukka ry:n vuoden 2024 teemana on Tahattomasti lapsettomana Suomessa. Simpukka kerää ja jakaa vuoden 2024 ajan tahatonta lapsettomuutta kohdanneiden kirjoituksia, jotka liittyvät yhteiskuntaan. Voit kirjoittaa omista kokemuksistasi, mielipiteitäsi tai kannanottojasi.