Taija "Olen lääkärien virheestä sek ähoitamattomuudesta menettänyt mahdollisuuden saada oman biologisen lapsen."

Munasarjasta löytyi kasvain

Tarinoita lapsettomuudesta: tahaton lapsettomuus, gynekologiset sairaudet, lopullinen lapsettomuus, PCOS

Minulla alkoi ongelmat jo noin 18 vuoden iässä. Raskautuminen ei onnistunut monista yrityksistä huolimatta ja kuukautiset alkoivat menemään ihan omaan rytmiin jääden lopulta melkein kokonaan pois. 

Minua ei kuitenkaan koskaan suostuttu tutkimaan näiden asioiden suhteen. Ensin olin vain niin nuori, että on kuulemma ihan normaalia tuollainen ja sitten vanhemmalla iällä oli liikaa painoa, joten tämä katsottiin tutkimatta syyksi kaikkeen. 

Lopulta viime vuonna 27-vuotiaana oli tarpeeksi rahaa yksityiselle, josta sain PCOS-diagnoosin. Tämä vain tuli auttamatta liian myöhään. 

Kaksi viikkoa tämän jälkeen munasarjasta löytyi kasvain, joka osoittautui syöväksi. Tämän myötä menetin molemmat munasarjat sekä kohdun. Tämä kasvainkin oli näkynyt kuvissa jo reilu puoli vuotta aikaisemmin mutta lääkäri ei ollut kuvien lausuntoa katsonut. 

Pahimmillaan olen siis lääkärien virheestä sekä tutkimattomuudesta tai hoitamattomuudesta menettänyt mahdollisuuden saada oman biologisen lapsen. 

Tämä on ajoittain todella raskasta, kun aina toivonut lasta ja nyt se mahdollisuus on viety pois eikä siihen ole voinut itse vaikuttaa. Tuntuu myöskin, ettei kaikki läheiset ja ystävät ymmärrä kuinka iso ja raskas asia on.

Taija

Simpukka 35-vuotta

Lapsettomien yhdistys Simpukka kerää vuoden 2023 ajan tahatonta lapsettomuutta kokeneiden tarinoita. Vuonna 1988 perustettu Simpukka edistää lapsettomien asemaa tiedon, tuen ja vaikuttamisen keinoin.