Tarinoita lapsettomuudesta - Yasminelle

New Year – yhä se sama haave

Tarinoita lapsettomuudesta: tahaton lapsettomuus, keskenmeno, hedelmöityshoidot, sekundaarinen lapsettomuus.

2019–2020

Uusi vuosi. Ihan kohta 10 vuotta on kulunut tyttäreni syntymästä. 10 pitkää vuotta olin yksinhuoltajana, yksinäisenä, epäonnistuneessa parisuhteessa, erosta toipuessa, uuden parisuhteen etsimisessä.

Ja vihdoin nyt 10 vuotta myöhemmin minulla on hyvä aviomies, 10 vuotta täyttävä tytär ja vihdoin mahdollisuus tulla uudestaan äidiksi, tällä kertaa hyvän puolison kanssa. Yhdessä.

Uuden vuoden lupauksemme: 2020 voisimme toivottaa tervetulleeksi yhteisen pienen rakkauden.

Vuosi vierähti nopeasti. Loppuvuodesta aloin pelätä, että jotain on vialla, mutta luin netistä, että on normaalia odotella vuosi positiivista raskaustestiä.

2020–2021

Uutena vuotena uusimme lupauksemme. Tosin nyt siitä oli tullut tavoite. Sana lupaus oli haalistunut pois.

Vuosikaan ei enään mennyt nopeasti. Uusi tapa kehittyi. Itkin joka kuukausi, kun menkat alkoivat. Latasin puhelimeen sovelluksen, joka näytti kierron mukaan parhaat päivät tulla raskaaksi. Ostin greippimehua ja kokeilin netin tärppi vinkkejä tullakseni raskaaksi. Puolisokin pyysi nostamaan jalat ylös seksin jälkeen.

Syksyllä saimme lähetteen lapsettomuuspoliklinikalle. Toivo eli. Ehkä raskautuisinkin jo ennen poliaikaa.

2021–2022

Uutena vuotena tavoitteemme oli päästä lapsettomuushoitoihin.

Helmikuussa oli se päivä. Se päivä, kun koin valtavaa häpeää, murskaavaa surua ja suurta pelkoa. Endometrioosi selitti valtavat kivut, joista kärsin joka kuukausi, jokainen ovulaatio, jokaisten kuukautisten läpi. Lapsettomuuden syy löytyi minusta. Epätäydellinen nainen, joka ei osannut raskautua. Koin olevani viallinen. Pelkäsin, että menetän mieheni jos en kykene raskautumaan. ”Hassu”, sanoi hän ja jäi vierelleni.

Hän pysyi vierelläni läpi rankan IVF-hoidon. Iloitsi kanssani raskautumisesta.

Rv 8+0 hän kannatteli minua, kun itkin valtavaa henkistä tuskaa ulos. Elossa, mutta elinkelvoton. Sydän löi, mutta vaivoin. Ennen juhannusta pikkuinen lensi tähdeksi taivaalle.

2022–2023

Uusi vuosi. Sama haave, sama toivo, sama rakkaus.

Nimimerkki Yasminelle

Lapsettomien yhdistys Simpukka ry

Simpukka ry:n vuoden 2024 teemana on Tahattomasti lapsettomana Suomessa. Simpukka kerää ja jakaa vuoden 2024 ajan tahatonta lapsettomuutta kohdanneiden kirjoituksia, jotka liittyvät yhteiskuntaan. Voit kirjoittaa omista kokemuksistasi, mielipiteitäsi tai kannanottojasi.