Pieni ihme

Tarinoita lapsettomuudesta: gynekologiset sairaudet, hedelmöityshoidot.

Miksi toivon lasta niin kovasti, että kaikki muu tuntuu sen rinnalla merkityksettömältä? Eihän minulla ole kokemusta omasta lapsesta. 

Hävettää. Pelottaa. Jos lapsen kanssa arki tuntuisikin liian raskaalta. Koko elämä muuttuu. En olisi enää vapaa! Viettämään aikaa ystävieni ja puolisoni kanssa tai edes itsekseni. Miksi joku haaveilee tuollaisesta, koko olemassaolollaan? 

Nyt yritetään! Vuosi vuodelta värit muuttuvat harmaammiksi, välillä läikkyvät pikimustina ympärilleni. Lääkärin vastaanotto: ”Nyt en enää tiedä mitä kanssasi tekisi.”

Katson riemua silmäkulmissasi, kun saat vietyä lusikan itse suuhun tai kun nouset seisomaan sohvan reunaa vasten. Etsit katseellasi minua, kun onnistut, kun pelottaa. Siinä sinä olet, pieni ihmeeni. Rakastan sinua äärettömästi. Enää en ihmettele.

Nimimerkki 36

Lapsettomien yhdistys Simpukka ry

Simpukka ry:n vuoden 2024 teemana on Tahattomasti lapsettomana Suomessa. Simpukka kerää ja jakaa vuoden 2024 ajan tahatonta lapsettomuutta kohdanneiden kirjoituksia, jotka liittyvät yhteiskuntaan. Voit kirjoittaa omista kokemuksistasi, mielipiteitäsi tai kannanottojasi.