Tarinoita lapsettomuudesta: “Sellaisen sureminen, jota ei ole vielä virallisesti edes olemassa, mutta jolla on kuitenkin ollut syke on jotakin täysin kestämätöntä ja sietämätöntä.”

Salattu suru sydämessä

Tarinoita lapsettomuudesta: hedelmöityshoidot, keskenmenot, mielenterveys

Tahaton lapsettomuus tuli eteen täysin yllättäen. Vuosia on kulunut siitä, kun tahaton lapsettomuus iski vasten kasvoja ja toi tullessaan uuden ”arjen”.

Ensikäynti, tutkimukset, hoidot, verikokeet, lääkkeet, piikityshoidot, ultraaminen, keskenmenot, kaavinta, inseminaatiot ovat yhtäkkiä osa uutta arkea.

Suru, toistuvat pettymykset, odottaminen, epätoivo, viha, katkeruus, mielenterveyden horjuminen ovat tämän uuden arjen sivutuotteita, jonka kanssa tappelen lähes päivittäin. Joskus tekisi vaan mieli huutaa.

Onko joku suurempi voima, joka yrittää kertoa, että minun ei kuulu saada lasta?Elämä on yhtäkkiä repeatilla vuodesta toiseen ja jokainen kuukausi on uusi kamppailu. Ehkä tällä kertaa?

29.12. ja 8.6. ovat syöpyneet mieleen päivinä, kun olisi pitänyt olla se maailman onnellisin päivä.

Kestämätöntä ja sietämätöntä

Sellaisen sureminen, jota ei ole vielä virallisesti edes olemassa, mutta jolla on kuitenkin ollut syke on jotakin täysin kestämätöntä ja sietämätöntä.

Mustavalkokuvat, joista ei tullutkaan mestariteosta.

Mitä olen tehnyt, että ansaitsen tämän kaiken? Kuinka monta pettymystä pitää vielä kestää?

Mediasta, somesta saat päivittäin lukea uutisia miten on raskauduttu, vahingoissa, yllättäen ja helposti.

Ystävät ympärillä ilmoittelevat ilouutista ja niistä pitäisi iloita. Vuodet kuluvat.

Yksitellen blokkaat ja mykistät kaikki kontaktit, jotka vain triggeröivät. Tuntuu epäreilulta. Niin epäreilulta.

Tarina on kuitenkin vielä kesken, ehkä sitten ensi vuonna?

Suru Sydämessä

Lapsettomien yhdistys Simpukka ry

Simpukka ry:n vuoden 2024 teemana on Tahattomasti lapsettomana Suomessa. Simpukka kerää ja jakaa vuoden 2024 ajan tahatonta lapsettomuutta kohdanneiden kirjoituksia, jotka liittyvät yhteiskuntaan. Voit kirjoittaa omista kokemuksistasi, mielipiteitäsi tai kannanottojasi.