Näytetään kaikki 6 tulosta

 • Odotus

  30,90 

  Ranta, Raisa Kyllikki

  Odotus on valokuvateos viidestä naisesta ja heidän kohtaamastaan lapsettomuudesta. Valokuvaaja Raisa Kyllikki Ranta on kuvannut teosta viisi vuotta. Yhdeksän kuukauden välein kuvaaja ja kuvattu ovat yhdessä palanneet lapsettomuuden kannalta merkittävään paikkaan kameran kanssa. Kirja nostaa esille lapsettomuuteen liittyviä tabuja, surua ja osattomuuden kokemusta, mutta myös mahdollisuuksia.

  ”1 häälahjaksi saatu vauvantossupari
  1 avioero
  1 avoero
  2 endometrioosileikkausta
  32 raskaustestiä
  4 keskenmenoa
  15 lääkekuuria
  20 ostettua vauvanvaatetta
  2 masennusta
  25 akupunktiokäyntiä
  4 väljähtynyttä ystävyyssuhdetta
  6 työpaikkaa
  22 runoa lapsettomuudesta
  1 upea elämä
  0 lasta”

  Kovakantinen, 140 s.
  Musta Taide, 2017

 • Toisenlainen tie

  29,00 

  Pruuki, Heli & Tiihonen, Raili & Tuominen, Minna

  Tahaton lapsettomuus on ongelma, jonka koskettaa jo joka viidettä pariskuntaa. Lasta kaipaavat myös monet yksin elävät. Osa saa lapsen hedelmällisyyshoitojen tai adoption kautta, osalle lapsettomuudesta muodostuu pysyvä osa elämää. Millaisia asioita lapsettomuuden kohtaava käy psyykkisesti läpi? Voiko surra jotakin jota ei ole? Miten surra asiaa naisena ja miehenä? Millaisia kysymyksiä hedelmällisyyshoitoihin liittyy, ja miten toivon ja epätoivon jatkuva vaihtelu vaikuttaa ihmiseen ja läheisiin ihmissuhteisiin? Tie eteenpäin avautuu omien tunteiden tunnistamisesta.

  Pehmeäkantinen, 195 s.
  Kirjapaja, 2015

 • TOIVOTTU UUSI PAINOS! Meidän pihan perhesoppa

  15,00 

  Katajavuori, Riina & Toivanen, Riikka & Tokola, Maiju
  Kuvitus Christel Rönns

  Miten juuri meistä tuli perhe? Elämän synty ja oma alkuperä kiinnostavat jokaista lasta. Tämän iloisen ja selkeän kirjan avulla on helppo ottaa puheeksi erilaisia tapoja muodostaa perhe. Hauskan tarinan myötä hedelmöitysasiat tulevat alleviivaamatta tutuiksi. Meidän pihan perhesoppa on kuvakirjan muotoon taitavasti ujutettu tietoteos ihan kaikille lapsiperheille. Kirjan lopussa on myös aikuisille suunnattu asiantuntijoiden tietoisku.

  Kovakantinen, 35 s.
  Tammi, 2015.

 • Lapsettoman paikka

  23,00 

  Isotalo, Laura (toim.)

  Runokirja lapsettomuudesta on Simpukka-yhdistyksen 25-v. juhlajulkaisu. Koskettavia runojaan lähettivät niin yhdistyksen jäsenet, nykyrunoilijat, lauluntekijät kuin yhteiskunnalliset vaikuttajatkin.

  Unessa kutsuit minua:
  Äiti, tule hakemaan kotiin
  Minä juoksin perääsi
  ja huusin
  Kurkotin kohti
  Olit poissa

  Pehmeäkantinen, 118 s.
  Simpukka-yhdistys 2013.

 • Swimming Upstream – The Struggle to Concieve

  23,00 

  Rawlings, David & Looi, Karen

  Australialaiselle Rawlingsille tahaton lapsettomuus on omakohtaisesti tuttua. Hän kaipasi tuekseen kirjaa, josta voisi varmistaa, että hänen lapsettomuuteen liittyvät tunteensa olivat normaaleja ja sallittuja. Tällaista kirjaa ei kuitenkaan löytynyt, joten hänen piti kirjoittaa se itse.

  Swimming Upstream on ainutlaatuinen kirja, sillä se on ensimmäinen miehen näkökulmasta kirjoitettu lapsettomuutta käsittelevä kirja. Kirjassa on paljon asiaa, mutta se on jaoteltu niin selkeästi, että kirja toimii hyvin myös käsikirjana, josta voi etsiä neuvoja eri tilanteisiin, vaikkapa vihan käsittelyyn.
  HUOM! Englanninkielinen

  Pehmeäkantinen, 281 s.
  Peacock Publications 2006.

 • Gangesin tytär

  10,00 

  Miró, Asha

  Viisivuotias Asha adoptoidaan Bombayssa sijaitsevasta lastenkodista barcelonalaiseen Mirón perheeseen. Aikuisena Asha palaa Intiaan etsimään juuriaan. Matka on täynnä harhapolkuja ja umpikujia, mutta tarinan loppu on kaikkia kuvitelmia uskomattomampi.

  Pehmeäkantinen, 236 s.
  Like 2006.