Simpukka-korvikset Satu Urvikko

Simpukka-korvikset viestivät sanattomasti – tilaa uudet Simpukalle suunnitellut korvakorut

Uutta juuri nyt: Simpukalle suunnitellut Simpukka-korvikset!

Tamperelainen muotoilija Satu Urvikko huomasi syksyllä 2023 Lapsettomien yhdistys Simpukan ilmoituksen etsinnässä olevasta yhteistyökumppanista. Simpukka haki yhteistyökumppania, joka voisi suunnitella Simpukalle tahattoman lapsettomuuden kokemuksesta kertovia korvakoruja. 

Luonnon yksityiskohtien kauneudesta työssään inspiroituva Urvikko innostui simpukkateemaisista koruista. Hän suunnittelee Imaginaatio-valmistuotemallistoonsa koruja ja sisustustuotteita, jotka A-Mekanisaatio Oy valmistaa. 

Yhteistyö Simpukan ja Urvikon kanssa aloitettiin tammikuussa. Valinta Simpukan yhteistyökumppaniksi tuntui merkittävältä erityisesti hänen oman lapsettomuustaustansa vuoksi. 

– Minulla ja miehelläni on taustalla jo kohta yhdeksän vuoden tahaton lapsettomuus. Olen kohdannut tietämättömyyttä ja siitä johtuvaa ymmärtämättömyyttä. Olen saanut kuulla muilta vakuutteluja, että kyllä meillekin vauva vielä tulee. Entä, jos ei tule? Mitä sitten tapahtuu? hän sanoo pohtineensa. 

Urvikko kertoo, että lapsettomuushoidot ovat olleet parille pitkä ja raskas taival. He ovat pistäneet hoitoihin liittyvät lääkepistokset yhdessä ja tukeneet toisiaan, kun toinen on meinannut romahtaa. Hoitojen edetessä on varmistunut ajatus siitä, että tärkeintä on saada olla yhdessä, kävi hoidoissa miten vain. 

Simpukka-korvikset sopivat kaikille

Lapsettomuusaiheisten korvakorujen suunnittelu tuntui yhtä aikaa kivalta, merkitykselliseltä ja hieman raskaalta. 

– Lapsettomuus tuo vain kuraa niskaan, joten oli hienoa tehdä näitä koruja aiheesta. Samalla tunteet vaihtelivat ja tuntuikin vaikealta käsitellä aihetta. 

Yhteistyön tuloksena syntyivät kahdet erilaiset Simpukalle suunnitellut korvikset: laventelin väriset Helmi-korvakorut ja vaaleansiniset Pieni Simpukka -nappikorvakorut. Korvikset ovat suomalaista koivuvaneria. Simpukka-korvakorut tulivat myyntiin Simpukan verkkokauppaan 14.3.2024.

– Pienen kokonsa vuoksi korvikset sopivat kaikkiin tilanteisiin ja kenelle vain. Pienempää korua voi käyttää vaikka vain toisessa korvassa. Myös läheiset voivat käyttää koruja ja näin kertoa, että he ovat mukana tukemassa tahatonta lapsettomuutta kohtaavia, Urvikko sanoo. 

Simpukka-korvikset viestivät sanattomasti

Moni käyttää Simpukka-korviksia tilanteissa, jotka vaativat voimia, hyväksyntää, rohkeutta tai luottamusta. Simpukka-korvikset tuovat turvaa ja lämpöä.

Moni valitsee Simpukka-korvikset koruikseen itselleen tärkeissä tilanteissa vapaa-ajalla, työssä tai tahattomaan lapsettomuuteen liittyvissä hetkissä. Simpukka-korvikset voi laittaa esimerkiksi lapsettomuushoitokäynnille, vertaistapaamiseen, voimia vaativiin hetkiin kuten ystävän lapsen kastejuhlaan tai juhliin ja illanviettoihin. 

Simpukka-korvikset ovat monille tärkeä ilmaus siitä, että on yksi viidestä tahattoman lapsettomuuden kohdanneista. Yksi heistä, jotka tietävät, mitä tunteita, ajatuksia ja kokemuksia liittyy tahattomaan lapsettomuuteen. Korvikset viestivät ymmärryksestä, tuesta ja lämmöstä.

Simpukka-korvakoruilla voi myös viestiä sanattomasti tukeaan lapsettomuutta kohtaaville, joten ne sopivat hyvin esimerkiksi tahatonta lapsettomuutta kokevien ystäville, suvulle ja muille läheisille.

Korut ovat erinomainen lahja hänelle, jonka haluat yllättää kotimaisella ja kauniilla korulla, jonka mukana kulkeva sanoma on merkityksellinen.

Helmi-nappikorut 22 euroa

Imaginaation suunnittelemat laventelin väriset Helmi-korvakorut on valmistettu suomalaisesta koivuvanerista ja kalsedoni-kivihelmistä. Kalsedonin on uskottu lisäävän kärsivällisyyttä ja rehellisyyttä sekä tasapainoittavan kehoa. Koruosat ovat Suomessa testattua allergiaystävällistä ruostumatonta terästä (vähintään 304 AISI). Materiaalina koivuvaneri on erittäin kevyttä. 

Kaikissa koruissa on yksilöllinen pinta puun luonnollisen kuvion ja käsin maalaamisen vuoksi. Korujen mitat ovat suuntaa antavia ja ne on ilmoitettu äärimittojen mukaan. Nappikorvakoruissa taustan väri on yhteensopiva kuviollisen puolen kanssa.

Koko: Simpukan leveys 25 mm, korkeus 22 mm ja kokonaiskorkeus helmen kanssa noin 38 mm. Korut toimitetaan FSC®-sertifioidussa, Euroopassa valmistetussa pahvisessa rasiassa.

Korujen valmistaja on Imaginaatio. Imaginaation korut edustavat suomalaista käsityötaitoa ja luonnonläheistä kauneutta. Ne kunnioittavat luontoa ja tarjoavat yksilöllisiä koruja, jotka voit ylpeänä kantaa osana omaa tyyliäsi.

Tilaa Simpukka-korvakorut Simpukan verkkokaupasta: Helmi-nappikorut

Simpukka-korvikset

Helmi-nappikorvakorut 22 euroa.

Pieni Simpukka -nappikorut 14 euroa

Imaginaation suunnittelemat vaaleansiniset Pieni Simpukka -korvakorut on valmistettu suomalaisesta koivuvanerista, ja koruosat ovat Suomessa testattua allergiaystävällistä ruostumatonta terästä (vähintään 304 AISI). Materiaalina koivuvaneri on erittäin kevyttä.

Kaikissa koruissa on yksilöllinen pinta puun luonnollisen kuvion ja käsin maalaamisen vuoksi. Korujen mitat ovat suuntaa antavia ja ne on ilmoitettu äärimittojen mukaan. Nappikorvakoruissa taustan väri on yhteensopiva kuviollisen puolen kanssa.

Koko: leveys 16 mm ja korkeus 14 mm. Korut toimitetaan FSC®-sertifioidussa, Euroopassa valmistetussa pahvisessa rasiassa.

Korujen valmistaja on Imaginaatio. Imaginaation korut edustavat suomalaista käsityötaitoa ja luonnonläheistä kauneutta. Ne kunnioittavat luontoa ja tarjoavat yksilöllisiä koruja, jotka voit ylpeänä kantaa osana omaa tyyliäsi.

Tilaa Simpukka-korvakorut Simpukan verkkokaupasta: Pieni Simpukka -nappikorut

Simpukka-korvikset

Pieni Simpukka -nappikorvakorut 14 euroa.

Katso Simpukan verkkokaupasta myös nämä tuotteet: